ProZorri тендери: як публічні закупівлі підвищують прозорість бюджетного процесу в ОТГ

picoftheday

Говорячи про важливість підвищення прозорості роботи органів місцевого самоврядування важливо не лише мати інструменти, що дозволяють громадянам бачити скільки й на які цілі витрачає ОТГ. Важливо, щоб і процес самих закупівель був відкритим, з забезпеченням рівних можливостей для усіх учасників закупівель.

В ОТГ Рівненської, Вінницької та Чернівецької області пройшло навчання щодо ефективного проведення публічних консультацій

glyboka 2

У шести об’єднаних територіальних громадах Рівненської (Острожецькій та Мирогощанській ОТГ), Чернівецької (Глибоцькій та Усть-Путильській ОТГ) та Вінницької областей (Дашівській та Барській ОТГ) пройшов навчальний курс «Публічні консультації. Як побудувати ефективну співпрацю з мешканцями» в рамках проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні».

Майже половина депутатів Рівнеради комунікують з виборцями через Facebook

Важливим у роботі депутата є його взаємодія з виборцями. При цьому, комунікація може бути різною: особистий прийом громадян, громадське звернення, запит на інформацію. Сьогодні, ще одним способом комунікації з виборцями є спілкування у соціальних мережах, Facebook зокрема.

ПРЕС-АНОНС У Дубно, Здолбунові та Вараші пройде тренінг щодо інструментів участі громадян у формуванні місцевої політики

В рамках проекту "Посилення відповідальної участі громадян в управлінні містом" у Дубно, Здолбунові та Вараші відбудуться тренінги з метою підвищення рівня комунікації між владою та громадою міста, а також покращення рівня володіння інструментами партисипації ініціативними мешканцями, депутатами та представниками влади.

На Рівненщині стартував проект щодо підвищення рівня комунікації між владою та громадою

У Вараші, Дубно та Здолбунові стартував проект «Посилення відповідальної участі громадян в управлінні містом», метою якого є підвищення рівня комунікації між владою та громадою міста, а також покращення рівня володіння інструментами партисипації ініціативними мешканцями, депутатами та представниками влади.

Прийом депутатів Рівненської міської ради: обов'язок чи формальність

В рамках кампанії Атестація депутатів місцевих рад, яка охоплює вісім областей України, Рівненська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» проаналізувала оприлюднення депутатами Рівненської міської ради інформації на сайті Рівнеради, а також перевірила здійснення прийому виборців депутатами.

Сторінка 1 із 16