Проект Громадського бюджету допомагає зберегти парк у Рівному

PDM

Рівненська міська рада планує скасувати рішення про затвердження проекту землеустрою та подальше виставлення на аукціон земельної ділянки, що є частиною парку біля Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Таке рішення стало результатом консультацій громадських активістів та представників влади, що відбулися у грудні 2016 року. Воно дозволить реалізувати два проекти Громадського бюджету, що передбачають облаштування території парку на Грабнику.

У Рівному визначили переможців голосування за Громадський бюджет

Мешканці Рівного вперше мали змогу підготувати й подати власні проекти міських ініціатив на виконання Громадського бюджету Рівного. Такий інструмент участі дозволяє громаді пропонувати й обирати, на що саме будуть спрямовані кошти міського бюджету. Останнім етапом стало загальноміське голосування, підсумком якого став відбір трьох десятків проектів, що будуть втілені у 2017 році.

На виконання Громадського бюджету Рівного подали 45 проектів

zustrich
Майже півсотні ідей, спрямованих на розвиток міста, підготували та подали небайдужі рівняни на виконання першого Громадського бюджету. Серед них - 17 великих проектів (бюджет проекту - до 1 млн. 250 тисяч гривень) та 28 малих проектів (до 250 тисяч гривень).

Навчання з підготовки проектів на виконання Громадського бюджету міста Рівного. Інформаційний та навчальний семінари

gb trening

У Рівному 14 та 15 вересня в Інформаційно-освітньому просторі InfoHub (м. Рівне, вул. Словацького, 3а) відбудеться навчання з підготовки проектів на фінансування з Громадського бюджету міста Рівного. У середу, 14 вересня о 14.00 відбудеться інформаційний семінар «Участь громадян у бюджетному процесі м. Рівного», організований Інститутом Регіонального Розвитку. Захід пройде в форматі круглого столу за участю представників міської влади, громадських активістів та журналістів. У четвер, 15 вересня о 10.00 пройде навчальний семінар з написання, підготовки та просування проектів на виконання Громадського бюджету міста Рівного. До участі запрошуються громадські активісти, журналісти й небайдужі рівняни, що цікавляться тематикою Громадського бюджету та мають на меті написання проектів й реалізацію якісних змін у місті Рівному.

У Рівному працюють над відкриттям даних громадського транспорту

transport open data1
У вівторок, 6 вересня, у Рівненській міській раді відбулася робоча зустріч щодо напрацювання шляхів відкриття транспортних даних. Наразі громадський транспорт Рівного обладнаний GPS-навігаторами, що дозволяє рівнянам бачити в режимі онлайн, де перебуває потрібна маршрутка чи тролейбус. Проте, існуюча система дає лише візуальну картинку, але не надає чималого об’єму статистичної інформації, що має бути представлений у формі відкритих даних й може використовуватися для створення електронних сервісів, корисних для мешканців міста.

Обсяг Громадського бюджету Рівного становитиме 10 мільйонів гривень

rv budget1
У вівторок, 30 серпня, в Рівненській міській раді відбулася в робоча нарада щодо підготовки до прийому проектів в рамках Громадського бюджету міста Рівного. Представникам інформаційно-аналітичного відділу Рівнеради, депутатам та громадським активістам було представлено електронну систему, через яку відбуватиметься подача проектів. Також було визначено мінімальний та максимальний бюджет одного проекту.

Сторінка 1 із 14