Влада об’єднаних територіальних громад Рівненщини активізує співпрацю з мешканцями в бюджетному процесі

20772019 891071307714330 859164867 o

Дві об’єднані територіальні громади Рівненщини у співпраці з Рівненською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» розпочали реалізацію проекту «Формування бюджетів об’єднаних територіальних громад через призму потреб мешканців», що передбачає залучення мешканців до процесу підготовки бюджету громади через проведення публічних консультацій.

Метою проекту є посилення участі громади в Бугринській сільській громаді та Деражненській сільській громаді під час процесу формування місцевих бюджетів та налагодження успішної взаємодії між владою та громадою для спільного вирішення актуальних місцевих проблем через розробку Положення «Про публічні консультації в бюджетному процесі».

Початком співпраці стало проведення установчих зустрічей та презентацій проекту, що відбулося у с. Деражне та с. Бугрин 10 серпня та 15 серпня відповідно.

По завершенні презентації проекту керівництво Бугринської ОТГ та представники Громадянська мережа ОПОРА / Рівне підписали Меморандум про спіпрацю.

Сторони домовилися про реалізацію спільних дій щодо впровадження в Бугринській та Деражненській ОТГ практики проведення публічних консультацій при формуванні бюджету громади, зокрема:

- проінформувати мешканців Бугринської та Деражненської ОТГ про те, що таке бюджет громади, за допомогою друкованих інформаційних матеріалів;
- апробувати на практиці один з методів публічних консультацій – «публічні наради»
- залучити зацікавлених депутатів та місцевих мешканців до навчання та розробки Положення «Про публічні консультації в бюджетному процесі»
- взяти до уваги напрацьовані рекомендації в рамках моніторингу стану відкритості та прозорості процесу бюджетотворення.

Кінцевою ціллю проекту є активне застосування публічних консультацій як інструменту участі мешканців в процесі формування бюджету громади, а також налагодження партнерських стосунків між посадовцями та мешканцями.

За коментарями звертайтеся:
Михайло Балик, керівник проекту
тел. (093) 833-83-45

Довідка
Проект «Формування бюджетів об’єднаних територіальних громад через призму потреб мешканців» реалізується РОО ВГО “Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Додати коментар

Захисний код