А як у них? Міжнародний досвід організації управління парламентської служби

upralninska sluzhba

Парламентська служба (parliamentary service) – службовий апарат парламенту або окрема його частина (дослідницько-аналітична), що виконує функції адміністрування законодавчого процесу; забезпечення ефективного функціонування парламенту; підготовки аналітичних документів, фінансових звітів, управління документообігом та архівацією; надання бібліотечних та інформаційно-комунікаційних послуг. У розвинутих демократіях парламентська служба також може виконувати функції управління спадщиною, матеріально-технічного забезпечення парламенту та створення безпеки на території парламенту.

Які парламентські комітети працюють найбільш прозоро та публічно

komitee prozoro

Громадянська мережа ОПОРА продовжує здійснювати моніторинг роботи комітети Верховної Ради України. Експертами було оцінено та проаналізовано 27 парламентських комітетів задля підвищення рівня їх прозорості.

Депутати Верховної ради продовжують готувати більше законопроектів до чужих комітетів: Аналітика ОПОРИ

Komitety05 2017

Одним із найважливіших аспектів роботи народного депутата є робота в парламентських комітетах. Аналізуючи роботу парламентарів у комітетах Верховної Ради України, Громадянська мережа ОПОРА вирішила дослідити підхід депутатів до їхньої роботи стосовно підготовки законопроектів до свого та чужих комітетів.

А як у них? Статус опозиції в парламенті

opposition

У політичній системі України неврегульованість питання функціонування опозиції є однією з проблем, що постійно спричиняє парламентські кризи. Належна регламентація роботи опозиції є однією з основних умов демократичного устрою та розвитку громадянського суспільства.

А як у них? Кнопкодавство і прогули засідань парламенту

knopkodavy

В Україні вони «піаністи» або «кнопкодави». Громадськість не припиняє говорити про незаконність їхніх дій. Мова йде про народних депутатів, які голосують за своїх колег. Неособисте голосування у світі зазвичай карається, але якщо вже і дозволяється, то дуже рідко.

Сторінка 1 із 18