А як у них? Кнопкодавство і прогули засідань парламенту

knopkodavy

В Україні вони «піаністи» або «кнопкодави». Громадськість не припиняє говорити про незаконність їхніх дій. Мова йде про народних депутатів, які голосують за своїх колег. Неособисте голосування у світі зазвичай карається, але якщо вже і дозволяється, то дуже рідко.

Комітети продовжують враховувати пропозиції ОПОРИ щодо підвищення прозорості їхньої роботи

komitety

Громадянська мережа ОПОРА в рамках Програми USAID РАДА продовжує працювати над підвищенням рівня прозорості роботи парламентських комітетів. Вже 8 з 27 комітетів звернулися та отримали детальні рекомендації щодо того, як підвищити прозорість роботи комітетів, та стосовно інформації, яка має розміщуватися на їхніх веб-сайтах. Частина рекомендацій комітетами вже врахована.

20 воркшопів на 20 міст: ОПОРА навчить, як контролювати депутатів

rada4you NEW

10 лютого Громадянська мережа ОПОРА скликає журналістів та громадських активістів до Києва на дводенний воркшоп. Будемо вчитись контролювати депутатів за допомогою онлайн-сервісу «Rada4you: вони голосують для тебе».

БУРШТИНОВИЙ КЛІНЧ: ЧОМУ РАДА НЕ УЗАКОНЮЄ РИНОК КАМІННЯ

opora 20x20 burshtyn

Бурштинова лихоманка давно стала однією з головних проблем України, однак вирішувати її в легальному полі депутати не поспішають, пише видання Insider.

На початку лютого в парламенті розглядався законопроект "Про видобування та реалізацію бурштину". Однак у Верховній Раді зійшлися у символічному клінчі дві групи нардепів: представники бурштинових регіонів та решта парламентарів. Ані поступитися, ані домовитися не вийшло. Як наслідок, законопроект 1351-1, що повинен був урегулювати видобуток бурштину старателями, відхилили. Що це значить для заангажованих регіонів та всієї України - читайте далі.

ОПОРА розповіла як працюють депутати-мажоритарники з Рівненщини

2years parliament

У четвер, 24 листопада, представники Громадянської мережі ОПОРА презентували підсумки спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників під час публічної дискусії: «Два роки Верховної Ради: Підсумки роботи депутатів-мажоритарників з Рівненщини», що відбулася у Інформаційно-освітньому просторі InfoHub.

Сторінка 1 із 17