Рівненщина: в комісію подали "зайвого" кандидата, щоб він її очолив

Утворення сільської виборчої комісії Ярославицької ОТГ на Млинівщині розпочалося з правової колізії. Організації партій, що представлені у парламенті та місцеві партійні організації подали до Ярославицької ОТГ загалом 10 кандидатів з мінімально можливих 9-ти. Проте через відмову самих кандидатів стати головою комісії, голова Млинівської ТВК вніс подання на включення ще однієї кандидатури до складу сільської виборчої комісії. Саме її і обрали головою Ярославицької сільської виборчої комісії.

Рівненщина: Найбільше представництво у ТВК отримали представники ВО «Батьківщина»

Найбільше представництво у п'яти територіальних виборчих комісіях у громадах на Рівненщині, де 29 жовтня проходитимуть місцеві вибори, отримали представники Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

З початком виборчого процесу на Рівненщині зафіксовані перші порушення

З початком виборчого процесу Громадянська мережа ОПОРА фіксує перші порушення виборчого законодавства. Зокрема, 18 вересня Дубенська районна виборча комісія провела засідання щодо формування складу Тараканівської сільської виборчої комісії та формування їх складу в зв’язку з призначенням перших місцевих виборів, цим самим порушивши термін утворення відповідної територіальної виборчої комісії.

На Рівненщині стартував виборчий процес у п’яти об’єднаних територіальних громадах

bb17d678aab9dcf57f4170c71daa5c95

9 вересня розпочався виборчий процес з перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Вибори в ОТГ призначені на 29 жовтня 2017 року у п’яти об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Рівненщини.

ЦВК призначила вибори в 5 ОТГ Рівненської області

elect2910

Сьогодні, 18 серпня, Центральна виборча комісія на своєму засіданні призначила перші вибори голів та депутатів в 202 об’єднаних територіальних громадах України. Відбудуться вони у неділю, 29 жовтня 2017 року.

Комітет з прав людини рекомендує законопроект № 6240 до схвалення профільним комітетом та голосування у Верховній Раді

6240

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує профільному Комітету правової політики пришвидшити розгляд законопроекту № 6240 та рекомендувати ВРУ за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу. Співавторами проекту Закону щодо виборчих прав ВПО та трудових мігрантів були експерти Громадянської мережі ОПОРА.

Сторінка 1 із 115