Комітет з прав людини рекомендує законопроект № 6240 до схвалення профільним комітетом та голосування у Верховній Раді

6240

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує профільному Комітету правової політики пришвидшити розгляд законопроекту № 6240 та рекомендувати ВРУ за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу. Співавторами проекту Закону щодо виборчих прав ВПО та трудових мігрантів були експерти Громадянської мережі ОПОРА.

ОПОРА просить долучитись до збору інформації про відкликання місцевих депутатів та голів

vidklykannya dep

Громадянській мережа ОПОРА необхідна допомога у зборі інформації про прецеденти відкликання депутатів місцевих рад, міських, сільських, селищних голів. У різних територіальних громадах зафіксовані резонансні випадки відкликання депутатів місцевих рад і наша організація активно спостерігає за перебігом подій.

ОПОРА зафіксувала ряд порушень на перших виборах у Бокіймівській ОТГ Млинівського району Рівненщини

18261359 1534052699947379 1123520994 o 1

У неділю, 30 квітня, на Рівненщині, у Бокіймівській об’єднаній територіальній громаді Млинівського району, відбулися перші вибори голови ОТГ та депутатів. Не обійшлося без порушень виборчого законодавства, зокрема агітації в день голосування та спроб проголосувати без паспорта або за іншим документом.

У Рівному відбудеться публічна дискусія щодо виборчої реформи

ElectReformChallenge cover

У вівторок, 4 квітня, об 11.00 у Інформаційно-освітньому просторі InfoHub (вул. Словацького, 3а) відбудеться публічна дискусія «#ВиборчаРеформаChallenge». Захід організовує Громадянська мережа ОПОРА спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

ЦВК дозволила ОПОРІ мати спостерігачів на перших виборах в ОТГ 30 квітня 2017 року

line

Центральна виборча комісія задовольнила клопотання Громадянської мережі ОПОРА щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 30 квітня 2017 року.

Верховна Рада розкритикувала Звіт ОБСЄ/БДІПЛ щодо голосування у Криму

big OPORA 4 kopiya

Верховна Рада України заявила про неприпустимість ігнорування в Остаточному звіті ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації 2016 року фактів незаконного голосування на території окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Сторінка 1 із 115