ОПОРА зафіксувала ряд порушень на перших виборах у Бокіймівській ОТГ Млинівського району Рівненщини

18261359 1534052699947379 1123520994 o 1

У неділю, 30 квітня, на Рівненщині, у Бокіймівській об’єднаній територіальній громаді Млинівського району, відбулися перші вибори голови ОТГ та депутатів. Не обійшлося без порушень виборчого законодавства, зокрема агітації в день голосування та спроб проголосувати без паспорта або за іншим документом.

У Рівному відбудеться публічна дискусія щодо виборчої реформи

ElectReformChallenge cover

У вівторок, 4 квітня, об 11.00 у Інформаційно-освітньому просторі InfoHub (вул. Словацького, 3а) відбудеться публічна дискусія «#ВиборчаРеформаChallenge». Захід організовує Громадянська мережа ОПОРА спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

ЦВК дозволила ОПОРІ мати спостерігачів на перших виборах в ОТГ 30 квітня 2017 року

line

Центральна виборча комісія задовольнила клопотання Громадянської мережі ОПОРА щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 30 квітня 2017 року.

Верховна Рада розкритикувала Звіт ОБСЄ/БДІПЛ щодо голосування у Криму

big OPORA 4 kopiya

Верховна Рада України заявила про неприпустимість ігнорування в Остаточному звіті ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації 2016 року фактів незаконного голосування на території окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Експерти об’єднуються довкола ініціативи врегулювання голосування не за місцем реєстрації

big OPORA 3

Можливість голосувати не за місцем реєстрації повинні мати усі мобільні групи населення, як внутрішньо переміщені особи чи трудові мігранти, так і особи, які вибули з місця реєстрації. Саме тому представники неурядових організацій спільно з народними депутатами розробляють законодавчу ініціативу для реалізації виборчого права кожного громадянина незалежно від його місця проживання. Про це йшла мова у четвер, 16 лютого, під час робочої зустрічі представників громадських організацій, ЦВК та парламенту.

#ВиборчаРеформаChallenge

big OPORA kopiya

Повноцінна виборча реформа, довіра суспільства та політичних гравців до ЦВК, спроможність парламенту реалізовувати задекларовані якісні зміни – ці та інші перезрілі для суспільства питання підніматимуться під час публічних дискусій «#ВиборчаРеформаChallenge», які стартують з 17 лютого у кожному з регіонів України. Заходи організовує Громадянська мережа ОПОРА спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

Сторінка 1 із 114