ЦВК дозволила ОПОРІ мати спостерігачів на перших виборах в ОТГ 30 квітня 2017 року

line

Центральна виборча комісія задовольнила клопотання Громадянської мережі ОПОРА щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 30 квітня 2017 року.

Таку постанову відповідно до статті 66 Закону України «Про місцеві вибори» ЦВК прийняла 17 березня 2017 року.

Наступним етапом є реєстрація спостерігача відповідною територіальною виборчою комісією.

Зауважимо, що роль спостерігача як суб’єкта виборчого процесу є важливою, оскільки громадське спостереження є невід’ємною частиною демократичних та прозорих виборів.

Відзначимо, що ЦВК призначила перші вибори у 47 громадах на 30 квітня у Вінницькій (3), Волинській (5), Донецькій (1), Закарпатській (2), Запорізькій (8), Івано-Франківській (1), Кіровоградській (2), Луганській (1), Львівській (3), Миколаївській (1), Одеській (1), Полтавській (2), Рівненській (1), Сумській (4), Харківській (1), Херсонській (2), Черкаській (4), Чернівецькій (2), Чернігівській (3) областях.

Згідно з календарним планом виборчий процес у громадах розпочався 11 березня 2017 року.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює гаряча лінія, на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

_________________________
Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області