З початком виборчого процесу на Рівненщині зафіксовані перші порушення

З початком виборчого процесу Громадянська мережа ОПОРА фіксує перші порушення виборчого законодавства. Зокрема, 18 вересня Дубенська районна виборча комісія провела засідання щодо формування складу Тараканівської сільської виборчої комісії та формування їх складу в зв’язку з призначенням перших місцевих виборів, цим самим порушивши термін утворення відповідної територіальної виборчої комісії.

Згідно з частиною 6 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори» районні територіальні виборчі комісії формують склад сільських територіальних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за 42 дні до дня виборів (тобто до 16 вересня включно).

Напередодні, 16 вересня, Дубенська РВК провела засідання щодо створення відповідної сільської виборчої комісії у складі 4 осіб (із 14 членів комісії). В результаті, у зв’язку із відсутністю кворуму, засідання виборчої комісії перенесли на 9:00 18.09.2017, про що повідомили всіх членів комісії. Про це складено відповідний протокол.

Загалом, станом на 18 вересня сформовані усі територіальні виборчі комісії. Зокрема, 14 вересня утворено Клеванську та Ярославицьку ТВК, 15 вересня – Демидівську та Немовицьку ТВК і 18 вересня утворена Тараканівська ТВК.

Нагадаємо, 9 вересня розпочався виборчий процес з перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Вибори в ОТГ призначені на 29 жовтня 2017 року у п’яти об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Рівненщини.

За коментарями звертайтесь:

Сергій Сабо, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області

тел.: 067 830 87 55

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Додати коментар

Захисний код