Рівненщина: Найбільше представництво у ТВК отримали представники ВО «Батьківщина»

Найбільше представництво у п'яти територіальних виборчих комісіях у громадах на Рівненщині, де 29 жовтня проходитимуть місцеві вибори, отримали представники Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Відповідно до частини 1 статті 22 Закону «Про місцеві вибори», склад ТВК формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій партій з урахуванням обмежень у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб.

До складу Немовицької сільської виборчої комісії увійшло 18 осіб, Тараканівської – 14, Демидівської – 13, Клеванської – 12. Найменшу кількість членів виборчої комісії нараховує Ярославицька сільська виборча комісія – 11 осіб.

Найбільше представництво у територіальних виборчих комісіях області дістало Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» – 13 представників. По 12 членів у виборчих комісіях мають «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та Радикальна партія Олега Ляшка. Об’єднання «Самопоміч» та політична партія «Народний фронт» мають по 7 своїх представників у складі виборчих комісій. По 5 представників налічують політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» та Аграрна партія України. Найменше представництво мають політична партія «Громадянська позиція», «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» та за поданням голови районної виборчої комісії.

table1

Керівні посади у складі виборчих комісій отримали представники ВО «Батьківщина» (4 особи), «БПП «Солідарність» (3 особи), Радикальної партії Олега Ляшка (2 особи), по одному представнику від Об’єднання «Самопоміч», політичної партії «Народний фронт», «УКРОП», Аграрної партії, а також одна особа включена до складу комісії за поданням голови районної ТВК.

Нагадаємо, 9 вересня розпочався виборчий процес з перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Вибори в ОТГ призначені на 29 жовтня 2017 року у п’яти об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) Рівненщини.

За коментарями звертайтесь:

Сергій Сабо, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області

тел.: (067) 830 87 55

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Додати коментар

Захисний код