Рівненщина: «Самопоміч» провела конференцію у інший час, не попередивши ТВК

2 жовтня Рівненська районна організація партії «Об’єднання «Самопоміч» провела конференцію з метою висування кандидатів у депутати до Клеванської селищної виборчої комісії пізніше, ніж зазначалось у письмовому повідомленні для територіальної виборчої комісії.

29 вересня Рівненська районна організація партії «Об’єднання «Самопоміч» у письмовій формі повідомила Клеванську селищну виборчу комісію про те, що 2 жовтня 2017 року о 12:30 за адресою: м. Рівне вул. Петра Могили, 22б відбудеться конференція партії щодо висування кандидатів в депутати до Клеванської об’єднаної територіальної громади. Однак конференція розпочалася 2 жовтня о 14:00.

Спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА представник партії Ірина Вілбовець підтвердила, що конференція відбудеться 2 жовтня, однак не о 12:30, а пізніше. Представниця «Самопомочі» пояснила це тим, що готує необхідні документи та чекає усіх представників партії.

Про перенесення часу проведення конференції місцева організація партії Клеванську ТВК не повідомила, тим самим порушивши загальний порядок висування кандидатів на місцеві вибори.

Відповідно до частини 5 статті 37 Закону України «Про місцеві вибори», про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів (конференції).

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо, координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюють 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Додати коментар

Захисний код