Рівненщина: вісім кандидатів у депутати від Радикальної партії відмовились балотуватись

10 жовтня Ярославицька сільська виборча комісія скасувала реєстрацію десяти кандидатів у депутати сільської ради, вісім з яких висунуті Радикальною партією Олега Ляшка.  Рішення про скасування було прийнято згідно з поданими заявами кандидатів.

Так, із десяти кандидатів у депутати до Ярославицької сільської ради, висунутих Радикальною партією, балотуватиметься лише один – Юрій Щепанський  (30.01.1974 року народження, місце роботи - Боремецька ЗОШ І-ІІ ст., вчитель фізичної культури).

За словами голови Млинівської районної організації Радикальної партії Олега Ляшка Лідії Юрцунь, партія не знала, що кандидати в депутати писатимуть заяви про скасування реєстрації.

«Я передзвонювала до двох – трьох. Кажуть: «не хочемо», - і все», - сказала Лідія Юрцунь.

Згідно з частиною 1 статті 47 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія скасовує рішення про реєстрацію кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости в разі звернення відповідного кандидата в будь-який час після його реєстрації, але не пізніш як за 19 днів до дня голосування, із письмовою заявою про відмову від балотування. Ця заява відкликанню не підлягає.

Крім цього, у виборчому окрузі №11 (с. Яловичі, с. Чекно) серед чотирьох зареєстрованих кандидатів комісія скасувала реєстрацію трьох з них, які були висунуті Аграрною партією України, Всеукраїнським об’єднанням «Батьківшина» та Радикальною партією Олега Ляшка. Наразі, кандидатом у депутати по окрузі №11 залишається одна претендентка – Алла Андріюк (суб’єкт подання – «Блок Петра Порошенка «Солідарність», місце роботи - Ярославицька сільська рада, секретар).

Згідно з частиною 8 статті 85 Закону України "Про місцеві вибори", якщо голосування проводилося по одному кандидату в депутати, кандидату на посаду сільського, селищного, міського голови, старости згідно з частиною першою статті 48 цього Закону, кандидат вважається обраним депутатом, сільським, селищним, міським головою, старостою, якщо за нього подано більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів–(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо,
координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Додати коментар

Захисний код