Близько половини складу ДВК Рівненщини сформовано за поданнями кандидатів у депутати та на посаду голови

Найбільше представництво, зокрема керівних посад, у складі дільничних виборчих комісій п’яти об’єднаних територіальних громад Рівненської області сформовано за поданням кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського, селищного голови: 215 та 42 члени відповідно.

Найбільше представництво у складі дільничних виборчих комісій Рівненської області сформовано за поданням кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського/селищного голови - 215 членів комісій. 62 представники дільничних комісій висунуті за поданням голови районних виборчих комісій. Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» має 46 членів у виборчих комісіях п'яти ОТГ, Радикальна партія Олега Ляшка – 42, а «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 36. Всього одна особа висунута Всеукраїнським об'єднанням «Свобода».

Здебільшого керівні посади у складі дільничних виборчих комісій об’єднаних територіальних громад Рівненщини також сформовані за поданням кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського/селищного голови – всього 42 члени комісій. 21 представник у виборчих комісіях висунутий Всеукраїнським об’єднанням «Батьківщина». «Блок Петра Порошенка «Солідарність» налічує 18 членів комісій. А також одна особа включена до складу комісії за поданням голови районної ТВК.

Відповідно до частини 1 статті 23 Закону «Про місцеві вибори» право подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій мають:

1) місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання;

2) місцеві організації політичних партій, кандидатів у депутати від яких зареєстровано в багатомандатних виборчих округах;

3) кандидати у депутати в одномандатних виборчих округах;

4) кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо, координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Додати коментар

Захисний код