Рівненщина: ОПОРА виявила агітаційні матеріали у приміщенні сільради

23 жовтня у приміщенні Ярославицької сільської ради Рівненської області спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував друковані агітаційні матеріали кандидатів від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». За фактом виявленого порушення спостерігач ОПОРИ написав заяву до Млинівського відділення поліції.

Агітаційні матеріали БПП «Солідарність» містили інформацію про кандидатів в депутати Ярославицької ОТГ та кандидата на посаду сільського голови громади Леоніда Пруднікова, висунутих цією ж політичної силою.

News Rivnenska 23.10.2017 agitaciia 1

Голова Ярославицької ТВК Валентина Герасимчук пояснила, що вони їх переглядали і ще не встигли прибрати. А кандидат на посаду голови громади Леонід Прудніков, а нині діючий голова Ярославицької сільської ради, зазначив: «Я не був присутній, коли вона [агітація – ред.]сюди попала і це питання, мабуть, до членів комісії у зв’язку з тим, що я її залишив просто для комісії».

News Rivnenska 23.10.2017 agitaciia 2

Після цього голова комісії Валентина Герасимчук агітаційні матеріали забрала.

За фактом порушення спостерігач ОПОРИ звернувся із письмовою заявою до Млинівського відділення поліції Дубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Відповідно до пункту 5 частини 9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

Відповідно до статті 212-14 КУпАП порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях. громадянином - тягнуть за собою накладення штрафу від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо,
координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Додати коментар

Захисний код