Рівненщина: ОПОРА зафіксувала агітаційні матеріали у Будинку культури

25 жовтня у приміщенні Демидівського Будинку культури Рівненської області спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував друковані агітаційні матеріали Всеукраїнського об’єднання «Свобода». За фактом правопорушення спостерігач ОПОРИ написав заяву до поліції.

На паркані Будинку культури селища Демидівка спостерігач ОПОРИ виявив банер Всеукраїнського об’єднання «Свобода», про що повідомив до поліції. Коли правоохоронці приїхали - банер з паркану зник. Під час дачі показань на тому ж паркані з’явився прапор ВО «Свобода», про що спостерігач знову повідомив поліцію.

News Rivnenska 26.10.2017 1 agitaciia

Згодом під час зустрічі з лідером ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком у актовій залі приміщення Будинку культури були виявлені два банери політичної сили,  а також при вході до актової зали зафіксовані друковані агітаційні матеріали політичної партії та кандидата на посаду голови Демидівської об’єднаної територіальної громади Михайла Якимовича, висуванця ВО «Свобода».

News Rivnenska 26.10.2017 3 agitaciiaNews Rivnenska 26.10.2017 5 agitaciia

Спостерігач ОПОРИ знову повідомив патрульну поліцію про нові факти порушення, зафіксовані в приміщенні Будинку культури. Чоловік, який приїхав з правоохоронцями і представився юристом, запевняв, що це не є порушенням, оскільки партія офіційно орендує приміщення для проведення заходу. Правоохоронці ж відмовились прокоментувати на камеру, які дії будуть застосовані відносно фактів порушення.

Відповідно до пункту 5 частини 9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо,
координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль

Додати коментар

Захисний код