Рівненщина: голова ДВК спростувала своє відношення до публікації на підтримку одного з кандидатів

У газеті «Сарненські новини» №76 (10491) від 26 жовтня 2017 року опублікований матеріал «Підримаємо кандидатуру Віктора Савчина», нижче якого вказано прізвище та ініціали голови ДВК №560835 (с.Немовичі) Мички М.В. Голова коміісї спростувала своє відношення до публікації.

У тексті публікації сказано: «Сьогодні, напередодні виборів на посаду голови Немовицької ОТГ, звертаємося до наших односельців із проханням підтримати кандидатуру нині діючого сільського голови Віктора Савчина. Хоча на цій посаді він перебуває зовсім недовго, але вже встиг зарекомендувати себе хорошим організатором , досвідченим керівником, людиною, якій знайомі близькі проблеми односельців і, що не менш важливо, людиною, яка знає, що Віктор Макарович і доводить своїми справами».

Rivne 28.10.2017

Нижче тексту вказано 23 прізвища та ініціали осіб, серед яких голова ДВК №560835 Мичка М. В. (Марія Володимирівна).

Голова дільничної виборчої комісії Марія Мичка спростовує своє відношення до публікації та запевняє, що не проводить агітації за кандидата на посаду голови Немовицької ОТГ Віктора Савчина. «Ви повірте, що я до того ніякого відношення не маю, я нуль в тому. І, по-перше, я що, взагалі не розумію, що я не маю право вести агітацію? Я вже не перший рік на виборах і я взагалі до цього відношення не маю», - сказала Марія Мичка.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно з пунктом 5 частини 1 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» участь у передвиборній агітації забороняється членам виборчих комісій протягом строку повноважень відповідних виборчих комісій.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо,
координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Додати коментар

Захисний код