Рівненщина: Малолюбашанська виборча комісія зареєструвала кандидатів на посаду сільського голови та депутатів

Малолюбашанська територіальна виборча комісія провела засідання, на якому зареєструвала кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського голови. Вибори у Малолюбашанській ОТГ відбудуться 24 грудня.

Реєстрація кандидатів відбулася вчасно, у визначений законом термін. Так, згідно з частиною 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидатів, включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Малолюбашанська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади утворила 22 виборчі округи й зареєструвала 137 кандидатів у депутати та 3-х кандидатів на посаду сільського голови громади.

Відповідно до частини 4 статті 43 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости та доданих до неї необхідних документів, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидата або про відмову в його реєстрації.

Кандидатів на посаду сільського голови загалом троє – Наумець Анатолій Васильович («Народний рух України»), Талащук Віктор Флорович («Батьківщина») та самовисуванець Коваль Сергій Євстафійович.

Кандидатів у депутати висунули десять політичних партій, а саме: Аграрна партія України, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Радикальна партія Олега Ляшка, «Опозиційний блок», Об’єднання «Самопоміч», Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Народний фронт», «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» та «Народний рух України». Ще 23 кандидати в депутати є самовисуванцями.

За коментарями звертайтеся:
Сергій Сабо, координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області
тел.: 067 830 87 55

Додати коментар