Лікарі “звільнили” головного лікаря

Дата: 24.12.2007
 В жовтні 2006 р. до РПГМ ОПОРА звернулися працівники Рівненського міського пологового будинку №1 зі скаргою на свавілля Головного лікаря та проханням донести цю проблему до громади міста. За нашої безпосередньої участі було зі ініційовано створення міжвідомчої комісії по комплексній перевірці  роботи пологового будинку. В результаті роботи якої було виявлено ряд недоліків та порушень.

7 листопада 2006 р. відбулася зустріч начальника міського управління охорони здоров’я п. Стичишина М. Й. з працівниками пологового будинку №1 з приводу завершення роботи комісії, створеної згідно наказу „Про комплексну перевірку роботи пологового будинку №1″ № 129 від 5 жовтня 2006 року, та оприлюднення її висновків. ГМ ОПОРА туди не запросили, хоча попередньо звучали саме такі обіцянки. Остаточного рішення п. Стичишина на цих зборах ніхто так і не почув. В телефонній розмові з представником ГМ ОПОРА він пояснив: «На цих зборах мали лише заслухати довідку комісії, яка займалася перевіркою пологового будинку. А рішення буде завтра. Потрібно дати до завтра час п. Головачику, щоб він пояснив, чому вказані проблеми мали місце. Наказ вже готовий і в ньому йдеться про винесення догани. Завтра ви зможете ознайомитися з наказом.» Наступного дня була теж телефонна розмова: «Головним лікарем п. Головачиком були надані недостатні пояснення, тому наказ ще не підписаний».

Головному лікарю було винесено догану та дано час на усунення недоліків, по завершенню якого відбулася ще одна перевірка.

При проведені повторної перевірки, комісія в своїх звітах знову зазначає про наявні порушення.  П. Головачик відреагував на висновки комісії, досить дивно – він пішов у відпустку. Під час того як головний лікар «відпочивав», колектив пологового будинку написав офіційного листа п. Стичишину, під яким підписалися 120 працівників.

Це є перемога, 120 людей активізувалися і не побоялися поставити свій підпис. І вони перемогли! Головний лікар Головачик С.Л., написав заяву на звільнення, так і не повернувшись з відпустки.