ЖУРНАЛІСТСЬКІ МАЙСТЕРНІ

Дата: 21.01.2008

Шановні представники ЗМІ. Запрошуємо Вас взяти участь у чотирьохденних журналістських майстернях, що відбудуться 11-14 березня 2008 року. Метою майстерень є поглянути на питання Шенгенгської зони з польської, європейської та української перспективи. Організатором майстерень виступає польська фундація «Партнерство задля демократії».

Для чого створили Шенгенську зону і які переваги мають громадяни держав-членів? Як і як довго Польща готувалася до вступу в шенгенський простір і скільки в це інвестувала? Чи правдою є те, що громадяни з поза шенгену неприязно вітають в Польщі та погано трактують? На ці запитання журналісти знайдуть відповідь під час ряду зустрічей: на прикордонних переходах, в органах влади та в вищих навчальних закладах.
Під час майстерень журналістам складатимуть товариство працівник митної служби, та правоохоронці, як працюють разом з митниками під час дорожніх патрулювань. До участі в майстернях запрошуємо експертів Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ – аби журналісти мали можливість запитати про хвилюючий українську громадську думку дрібний прикордонний рух в прикордонній зоні.
Заплановано одноденний візит до Словаччини, і можливо, зустріч з тамтешньою службою яка відповідає за інтереси країн шенгенської зони. Програма вже готова. Відомо, що як і попередні, буде багата на події та цікавих співрозмовників, проте водночас традиційно стомлююча для учасників. Заняття розпочинатимуться вже о восьмій годині ранку, а закінчуватимуться о 22:00.
Проте, тих журналістів, хто любить пізнавати нове та працювати, а вищезгадана тема вписується в професійну тематику, запрошуємо до участі в майстернях!
Організатори проекту покривають кошти участі в програмі, проживання та харчування під час майстерень а також транспорту по території Польщі. Анкети-зголошення просимо надсилати на адресу iryna.kyrychenko@gmail.com Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script до 10 лютого. За додатковою інформацією просимо звертатися електронною поштою.
Координатор програми в Україні – Ірина Кириченко,  контактний телефон 80666482171