[Подія відбулась] Відкриті дані Рівнеради: громадськість презентуватиме результати аудиту

Інформаційно-освітній простір "Інфохаб"

У вівторок, 2 жовтня об 11.00 в Інформаційно-освітньому просторі «Інфохаб» (м. Рівне, вул. Словацького, 3а)  відбудеться публічна презентація концепту політики відкритих даних та представлення результатів аудиту наборів даних Рівненської міської ради. Захід організовано в рамках проекту «Залучення громади Рівного до впровадження реформ», що реалізується об’єднанням громадських організацій «Рада реформ Рівного».

Представники Громадянської мережі ОПОРА розкажуть, що таке відкриті дані, назвуть їх переваги та пояснять, чому управління Рівненської міської ради повинне зберігати та публікувати інформацію у машиночитних  форматах. На прикладі двох ресурсів (Громадський портал відкритих даних міста Рівне та Good Education) активісти покажуть, як створити корисні онлайн-сервіси, використовуючи дані, якими володіє місцева рада.

Крім цього, громадськість представить результати аудиту наборів даних, розпорядником яких є Рівненська міська рада та профільні управління виконавчого комітету, а також презентують ряд  рекомендацій . Зокрема, аудит був проведений щодо кількості наборів відкритих даних, їх форматів, частоти (періодичність) оновлення та доступності.

До участі в заході запрошені керівництво міської ради, начальники профільних управлінь виконавчого комітету Рівненської міської ради та громадські активісти.

За детальнішою інформацією звертайтеся:

Володимир Якшин,

Громадянська мережа ОПОРА

тел.:  098 66 31 923

e-mail: rivne@opora.org.ua

Ця діяльність реалізовується коаліцією громадських організацій «Рада реформ Рівного» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цієї публікації є винятковою відповідальністю «Ради реформ Рівного»  i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.