Відвідуваність засідань ОВК Рівненщини – 71%

Дата: 14.06.2019

Станом на 13 червня загальний показник відсутності членів окружних виборчих комісій Рівненської області під час засідань складає 29%, тобто 72 члена комісій були відсутніми на засіданнях. Найвищий  показник відвідування засідань зафіксований в ОВК 152 виборчого округу – 81%, а найнижчий – в ОВК 155 виборчого округу – 62%.

Показник відвідування засідань ОВК 152 виборчого округу становить 81%. Станом на 13 червня, виборча комісія провела два засідання, на яких були відсутніми 7 членів комісії:

• 3 червня: секретарка комісії Ганна Приймак («Правий сектор»), Тетяна Бикадорова («5.10»), Валентин Кримчак («Нова політика»), Денис Стеблянко («Солідарність жінок України»), Ніна Чабан («Інтернет партія України»);
  • 7 червня: Роман Конощук («Народний фронт») та Галина Шевчук («Відродження»).

Відвідування засідань членами ОВК 153 виборчого округу – 69%.  Серед відсутніх:

• 2 червня: Денис Бордусь («Інтернет партія України»), Еліна Дубровська («Нова політика»), Катерина Михалюк («Правий сектор»), Наталія Солодка («Солідарність жінок України»), В’ячеслав Софійський («Зелена планета»), Світлана Черникова («5.10»);
  • 7 червня: секретарка комісії Валерія Кравченко («Сильна Україна»), Олена Андрушак («Відродження»), Денис Бордусь («Інтернет партія України»), Еліна Дубровська («Нова політика») та В’ячеслав Софійський («Зелена планета»).

У 154 виборчому окрузі виборча комісія провела три засідання. Їх відвідало 70% від загального складу.  Відсутніми на засіданнях були:

• 3 червня: секретарка комісії Валентина Козачок (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»), Костянтин Ганіч («Зелена планета»), Галина Усачова («5.10»), Ольга Філенко («Нова політика»), Людмила Шевчук («Правий сектор»), Любов Щербакова («Солідарність жінок України»)
  • 5 червня: Костянтин Ганіч («Зелена планета»), Наталія Герус (Об’єднання «Самопоміч»), Галина Усачова («5.10»), Ольга Філенко («Нова політика»), Людмила Шевчук («Правий сектор»), Любов Щербакова («Солідарність жінок України»)
  • 7 червня: Костянтин Ганіч («Зелена планета»), Наталія Герус (Об’єднання «Самопоміч»), Ольга Філенко («Нова політика»), Любов Щербакова («Солідарність жінок України»)

Чотири засідання відбулося в ОВК 155 виборчого округу, загальний показник відвідування яких – 62%. Так, серед 18 членів виборчої комісії під час першого засідання були присутніми лише 10 членів, під час другого – 12 членів, під час третього – 13 членів та четвертого – 12 членів. П’ять членів виборчої комісії не з’явилися на жодному із чотирьох засідань: Діана Бурлакова («Зелена планета»), Юлія Денега («Сила людей»), Олександр Денисюк (Об’єднання «Самопоміч»), Віктор Краглевич (Радикальна партія Олега Ляшка) та Дар’я Легонська («Нова політика»).

Загалом, були відсутніми на засіданнях ОВК 155 виборчого округу:

• 2 червня: Діана Бурлакова («Зелена планета»), Юлія Денега («Сила людей»), Олександр Денисюк (Об’єднання «Самопоміч»), В’ячеслав Кедрук («Конгрес Українських Націоналістів»), Віктор Краглевич (Радикальна партія Олега Ляшка), Дар’я Легонська («Нова політика»), Ірина Степанова («5.10»), Василь Таробовець («Правий сектор»);
  • 3 червня: Діана Бурлакова («Зелена планета»), Юлія Денега («Сила людей»), Олександр Денисюк (Об’єднання «Самопоміч»), Віктор Краглевич (Радикальна партія Олега Ляшка), Дар’я Легонська («Нова політика») та Ірина Степанова («5.10»);
  • 6 червня: Діана Бурлакова («Зелена планета»), Юлія Денега («Сила людей»), Олександр Денисюк (Об’єднання «Самопоміч»), Віктор Краглевич (Радикальна партія Олега Ляшка), Дар’я Легонська («Нова політика»);
  • 7 червня: Діана Бурлакова («Зелена планета»), Юлія Денега («Сила людей»), Олександр Денисюк (Об’єднання «Самопоміч»), В’ячеслав Кедрук («Конгрес Українських Націоналістів»), Віктор Краглевич (Радикальна партія Олега Ляшка), Дар’я Легонська («Нова політика»)

Показник відвідування засідань ОВК 156 виборчого округу – 76%. При цьому, виборча комісія провела три засідання, на яких були відсутніми такі члени комісії:

• 1 червня: голова комісії Віта Глущенко («5.10»), Любов Андреєва («Нова політика»), Андрій Приступа («Конгрес Українських Націоналістів»), Анна Сивогривова («Солідарність жінок України»), Анатолій Храпов («Інтернет партія України»), Євгенія Чорна («Громадянська позиція»);
  • 6 червня: Любов Андреєва («Нова політика»), Анна Сивогривова («Солідарність жінок України»), Анатолій Храпов («Інтернет партія України»);
  • 11 червня: Іванна Гапонюк (Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ»), Андрій Приступа («Конгрес Українських Націоналістів»), Анна Сивогривова («Солідарність жінок України»), Анатолій Храпов («Інтернет партія України»).

Відповідно до п.8 та п.9 ч.3 ст. 37 Закону України «Про вибори народних депутатів України» повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її утворила,серед іншого з таких  підстав: відмовою скласти присягу члена комісії;  порушенням присяги члена комісії, що виявилося як систематичне невиконання покладених на нього обов’язків, засвідченим не менш як двома рішеннями з цього приводу виборчої комісії, до складу якої він входить[a].

Також згідно з ч. 9 ст. 37 Закону  у разі якщо голова, заступник голови або секретар виборчої комісії систематично не виконує покладені на нього обов’язки, відповідна окружна або дільнична виборча комісія може звернутися до виборчої комісії, яка її утворила, з мотивованим поданням про його заміну, якщо за це проголосувало не менше двох третин членів складу комісії.

За коментарями звертайтеся:

Михайло Балик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Рівненській області

тел.: 0938338345

e-mail: rivne@opora.org.ua

Олена Чудінович, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)