Зареєстровано останніх 7 кандидатів на вибори в обласну раду

Дата: 01.04.2013

dovybory obl 2013У п’ятницю, 29 березня обласна територіальна виборча комісія зареєструвала останніх 7 кандидатів для участі в проміжних виборах до Рівненської обласної ради. Таким чином, кількість зареєстрованих кандидатів складає 30 осіб.

 

Згідно Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» кандидати у депутати по одномандатному мажоритарному виборчому окрузі мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Відтак, з 30 березня право офіційно вести агітаційну роботу отримали представники наступних політичних сил:

«Партія Зелених України»:
Грубий Ігор Васильович (ВО №20)

«Партія Захисників Вітчизни»:
Зайчук Олександр Дмитрович (ВО №40)

ВО «Батьківщина»:
Денисюк Роман Віталійович (ВО №5)
Захарчук Микола Климентійович (ВО №36)

Українська Народна Партія:
Смішков Володимир Миколайович (ВО №5)
Тишковець Валерій Григорович (ВО №36)
Поліщук Петро Павлович (ВО №40)

«Партія Зелених України» висунула двох кандидатів по виборчому окрузі №20 (м. Костопіль) Ігоря Грубого та по виборчому окрузі №40 (м. Рівне) Леоніда Ходаковського. Проте, комісією був зареєстрований лише перший. Леонід Ходаковський, який також є головою Громадської ради при Рівненській ОДА не подав у виборчу комісії необхідних документів і не був зареєстрованим кандидатом.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує висуванцям, що передвиборча агітація – це не тільки право, але й відповідальність. Закон визначає ряд вимог щодо термінів, форм і умови її проведення, яких необхідно дотримуватися.

Прес-центр
Громадянська мережа ОПОРА