Обласна ТВК примусила голову підписати договір з «Каліграфом»

Дата: 08.04.2013

dovybory obl 2013Головною темою минулого тижня підготовки до виборів стало визначення підприємства, яке друкуватиме бюлетені. На засіданні, яке відбулося 4 квітня, члени обласної комісії затвердили зразок документу. Напередодні, у вівторок, вони вирішили зобовязати голову комісії підписати договір із ТОВ «Каліграф».

 Нагадаємо, участь у конкурсі на друк бюлетенів для проміжних виборів до Рівненської обласної ради взяло два підприємства ТОВ «Планета друк» та ТОВ «Каліграф». Попри те, що до початку засідання «Планета друк» запропонувала дешевшу ціну, більшість членів комісії відкрито віддавали перевагу співпраці з ТОВ «Каліграф». Після серії торгів, коли обидві фірми знизили ціну до однакового рівня, члени комісії, шляхом голосування, вирішили, що 55 тисяч гривень бюджетних коштів освоюватиме ТОВ «Каліграф».

2 квітня засідання обласної комісії розпочалося із погроз членів звільнити з посади голову обласної ТВК. Підставою для їх невдоволення стало те, що голова ОВК не підписав договір з ТОВ «Каліграф» на друк бюлетенів. В своє виправдання керівник комісії повідомив, що в нього є персональні запитання до діяльності підприємства, відповідь на які він сподівається отримати від Служби безпеки України. Таке пояснення ще більше обурило учасників засідання. Члени комісії пригрозили обрати собі нового керівника у зв’язку з тим, що діючий не справляється з своїми повноваженнями. Ця погроза не налякала голову, проте, члени комісії знайшли інший вихід з ситуації. Більшістю голосів вони прийняли рішення зобов’язати голову підписати договір до 18 години 3 квітня.

Відсутність конфліктів на останньому засіданні ТВК, яке відбулося 4 квітня, свідчить про те, що голова комісії таки підписав договір з ТОВ «Каліграф». Під час засідання члени комісії затвердили зразок документу. Це рішення можна вважати підсумковою крапкою у питанні освоєння понад 55 тисяч гривень на друк бюлетенів для забезпечення голосування на проміжних виборах до Рівненської обласної ради.

______________________________
Прес-центр
Громадянська мережа ОПОРА