У Демидівці зривають агітацію опозиційного кандидата

Дата: 20.04.2013

dovybory obl 2013Конфліктом за участю міліції закінчилася 19 квітня спроба зірвати агітаційні матеріали опозиційного кандидата у Демидівці. Анти-агітаторів помітили представники кандидата від партії «УДАР» Анатолія Сидорука.  Декілька молодиків зривали агітаційні матеріали безпосередньо біля виборчого штабу опозиціонера.  Чоловіки відмовилися представитися, однак, зазначили, що вони є комунальними працівниками і виконують розпорядження керівництва.

Представники партії «УДАР» повідомили про інцидент працівників міліції. Довірена особа кандидата Анатолія Сидорука на місці події написала заяву про вчинення правопорушення. Наразі ведеться слідство. На думку опозиціонерів, санкція зривати політичну агітацію опозиційних кандидатів могла надійти від голови райдержадміністрації Володимира Віннічука, який балотується до обласної ради від Народної партії. При цьому, вони зазначають, що агітаційні матеріали провладного кандидата ніхто не зривав.

Відповідно до виборчого законодавства, передвиборча агітація завершується о 24:00 останньої п’ятниці перед днем виборів. Комунальні служби повинні забезпечити зняття агітаційних матеріалів у день перед голосуванням.

Прес-центр
Громадянська мережа ОПОРА