ОПОРА розкаже про день голосування

Дата: 29.11.2008
 Завтра 30 листопада – день виборів. Громадянська мережа ОПОРА ставить перед собою завдання забезпечити відкритість та публічність цього процесу. Громадські, незалежні спостерігачі слідкуватимуть за дотриманням всіх законодавчих вимог в роботі дільничних виборчих комісій та суб’єктів виборчого права. Публічність та відкритість зменшить можливість для фальсифікацій.
В день виборів на кожній дільничній виборчій комісії та територіальній виборчій комісії працюватимуть спостерігачі від Громадянської мережі ОПОРА. У випадку повідомлення про порушення або фальсифікації на дільнцю виїзджатиме мобільна група. Для забезпечення швидкості реагування на подібні ситуації працюватиме дві такі групи. На виході з дільниць проводитиметься екзит-пол.
Інформацію отриману від спостерігачів періодично розміщатиметься на сайті opora.rv.ua. Про появу нових повідомлень на веб сторінці ОПОРИ засобам масової інформації своєчасно повідомлятимуть. Протягом дня відбудуться дві прес-конференцій в приміщені Молодіжного центру по вул. Соборна 14 а:
– прес-конференція об 11.00 – про початок роботи виборчих дільниць і активність рівнян у волевиявлені;
– прес-конференція об 22.00 – підсумки дня голосування та результати екзит-полу.
До проведення спостереження долучились представники Громадянської мережі ОПОРА з вісьми регіонів України та п’ять міжнародних спостерігачів з Росії, Білорусії та Польщі. Всі вони мають досвід моніторингу виборів, як спостереження, так і навчання членів дільничних виборчих комісій.
У день виборів працюватиме «Гаряча лінія». І кожен виборець може долучитись до спостереження повідомивши нас про виявлене порушення або фальсифікацію за телефоном: 43 07 18.
Отримати інформацію, у будь-який час, представники ЗМІ можуть за телефоном: 8 063 6179693 (Андрій Токарський).

__________________________________________________________________

Прес – центр ГМ ОПОРА
8 063 6179693
430718