ОПОРА спостерігатиме за виборами у Василькові та Берегові

Дата: 29.05.2013

vibori2 червня Громадянська мережа ОПОРА проводитиме громадське спостереження на позачергових виборах Васильківського (Київська область) та Береговського (Закарпатська область) міських голів та організує паралельний підрахунок голосів.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль.

На усіх дільницях, а також територіальних виборчих комісіях, спостерігачі ОПОРИ слідкуватимуть за виборчим процесом. Зокрема, у Берегові спостерігатимуть 26 активістів, у Василькові – 18. Мобільні групи оперативно збиратимуть інформацію про можливі порушення та інформуватимуть пресу про перебіг виборів.

ОПОРА використає інструмент паралельного підрахунку голосів – метод спостереження за виборами, який дозволяє збирати інформацію щодо явки виборців та результатів виборів.

Нагадаємо, 21 березня депутати Верховної Ради України VII скликання прийняли 117 постанов про призначення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів у ряді населених пунктів.

Контакти координаторів спостереження:

м. Берегове: Святослав Бабіля, тел. 050 100 24 69,
м. Васильків: Андрій Токарський, тел. 063 617 96 93.