На Рівненщині голова РДА у робочий час супроводжував кандидата у президенти Тягнибока

Дата: 26.04.2014

buchynskyj oleksНа Рівненщину вдруге завітав кандидат у Президенти України, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Політик відвідав Острог, Дубно, а також Рокитне, Кузнецовськ та Дубровицю.

23 квітня на зустрічі з виборцями у Дубровиці (виборчий округ №157) кандидата супроводжували народний депутат України Олег Осуховський та нещодавно призначений на посаду голови Рівненської районної державної адміністрації, член ВО «Свобода» Олексій Бучинський.

свобода1

Пан Бучинський, на відміну від О. Осуховського не знаходився в приміщенні, де тривала зустріч. Під час виступу Олега Тягнибока чиновник прогулювався по вулиці, а також був помічений біля агітаційного намету ВО «Свобода». Зустріч кандидата тривала з 15.00 до 17.00, і в цей час Олексій Бучинський мав знаходитися на власному робочому місці.

свобода2

У той же час, в прес-службі Рівненської районної державної адміністрації ОПОРІ пояснили, що станом на 23 квітня Олексій Бучинський ще не приступив до виконання своїх обов’язків.

– Олексій Бучинський приступив до виконання своїх обов’язків 24 квітня, – повідомили у прес-службі Рівненської РДА. – Є відповідне розпорядження.  

Водночас, згідно з указом в.о. Президента України О. Турчинова Олексій Бучинський був призначений головою Рівненської РДА 17 квітня й уже наступного дня мав вийти на роботу. Варто зазначити, що згідно ст.8 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації» «Голови місцевих державних адміністрацій набувають повноважень з моменту призначення.»

ОПОРА направила до Рівненської РДА інформаційний запит з проханням пояснити, чому Бучинський О.А. приступив до виконання обов’язків голови Рівненської районної державної адміністрації 24.04.2014 року замість 17.04.2014 року, та надати копію документу, який підтверджує той факт, що Бучинський О.А. приступив до виконання обов’язків саме 24.04.2014 року.

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910