Рівне протест не підтримало

Дата: 30.03.2009

Рівненські  підприємці , фактично,  не підтримали акцію протесту асоціації «СОВАТ» (Союз оптовиків і виробників алкоголю та тютюну). За спостреженням Громадянської мережі ОПОРА лише на трьох тютюнових кіосках висіла табличка “Технічна перерва”.  Більшість продавців взагалі про цю акцію нічого не знали.

 

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Нагадуємо, що директор асоціації «СОВАТ» Володимир Демчак на прес-конференції в УНІАН 26 березня закликав усіх підприємців 30 березня не продавати тютюнові вироби до 13:00. Таким чином асоціація протестує проти прийняття законопроекту № 4202 «Про внесення змін до Закону України «Про ставки акцизного збору та тютюнові вироби». Згідно цього законопроекту вартість однієї пачки цигарок повинна збільшитись у 2 рази. За словами пана Демчака це призведе до занепаду легальної торгівлі сигаретами.

Однак ажіотажу чи проблем з тим, щоб придбати цигарки, як і черг за цигарками у місті не спостерігалося. Було проведено спостереження у   точках продажу тютюну – продуктових магазинах та супермаркетах, тютюнових кіосках. Замість заявлених масштабів,  лише у трьох тютюнових кіосках в центрі міста до обідньої пори висіла табличка, де було вказано «Технічна перерва». Важко говорити, що це збіг, але жодної інформації про те, що це  відбувається акція протесту виявлено не було.

Аналогічно про протестну акцію  ніхто не чув  і в дев’яти сільських населених пунктах  та двох райцентрах області, які були охоплені моніторингом.   Жодних проблем з придбанням цигарок там зафіксовано не було.

______________________________________

Прес-центр РОО ВГО

ГМ ОПОРА

80362 430718