У Рівному в «день тиші» триває агітація

Дата: 24.05.2014

100 0054Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у “день тиші” зафіксували у Рівному агітаційні біл-борди кандидатів на пост Президента України.

На біл-бордах, розміщених неподалік залізничного вокзалу, міститься заклик «25 травня. Твій голос вирішальний. Час жити по-новому». Як відомо, гасло «Жити по-новому» використовує у своїй передвиборчій кампанії кандидат на пост Президента України Петро Порошенко.

100 0049

Також спостерігачі ОПОРИ помітили біл-борд із написом «Тільки сильний лідер відновить мир. Захистимо Україну», оформлений у кольорах передвиборчої кампанії кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко.

100 0052

Також у Рівному трапляються плакати кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока із написом «А з нашого боку Тягнибок».

fICZ4rM8k5A 1

Зазначимо, що відповідно до п. 17 ст. 64 Закону України про вибори Президента України, «публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняється. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.»

За коментарями звертайтесь:

Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408

Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.