На Рівненщині спостерігача ОПОРИ не пустили на засідання ДВК

Дата: 25.05.2014

Спостерігача Громадянської мережі ОПОРА не пустили на ранкове засідання ДВК №560112, що у с. Новоставці Гощанського району.

Голова комісії мотивував своє рішення тим, що спостерігач прийшов на засідання ДВК о 7.15, як тільки воно розпочалося.

Фактично перед ним зачинили двері й не пустили. Зайшов він на дільницю тільки о 8 ранку.

Дані дії є порушенням п. 4 ч. 9 ст. 69 ЗУ «Про вибори Президента України», яка говорить про те, що спостерігач має право «бути присутнім з дотриманням вимог цього Закону на засіданнях дільничних та окружних виборчих комісій, у тому числі під час підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та встановлення підсумків голосування».

За коментарями звертайтесь:

Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408

Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.