На Рівненщині в день голосування розповсюджують «чорний піар»

Дата: 25.05.2014

У місті Дубно Рівненської області з 5-6 години ранку були розкидані листівки з “чорним піаром” проти кандидата на пост Президента України Петра Порошенка.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, представники штабу Порошенка звернулися до міліції із заявою.

Наразі комунальники збирають по місту листівки, а міліція здійснює оперативні слідчі дії.

chornuha

Зазначимо, що відповідно до п. 17 ст. 64 Закону України про вибори Президента України, «публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняється. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування.»

За коментарями звертайтесь:

Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408

Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.