Міські обранці позбавлять себе права?!…

Дата: 28.02.2008

На черговому засіданні Рівнеради розглядатиметься проект рішення «Про внесення змін до Регламенту Рівненської міської ради».


 

Депутатам пропонуватиметься проголосувати за зміни, які автоматично надають головуючому засідання право одноосібно вирішувати питання про повторне голосування. Згідно попередньої редакції цього пункту регламенту, рішення про переголосування питання, яке попередньо не підтримали, приймали депутати шляхом голосування. З урахуванням цієї зміни, право приймати рішення про повторне голосування пропонується передати в руки однієї людини.

Чи покращить ця зміна працездатність Рівненської міської ради, чи яку іншу користь вона має принести – лишається незрозумілим. Але той факт, що останнє слово залишається за однією людиною, ставить під сумнів демократичність, відкритість та прозорість дій Рівнеради. І не дивно, що погоджено цей проект наразі тільки комісією з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

Чи буде така аргументація достатньою нашим депутатам, щоб вони не позбавляти себе такого важливого права? Засідання покаже…