Протест проти ухвалення законопроекту № 2450 про мирні збори громадян

Дата: 13.06.2010
 В понеділок, 14 червня 2010 року, о 13:00 на Майдані Незалежності відбудеться протест-моб проти ухвалення законопроекту № 2450 “Про порядок організації і проведення мирних заходів”. Учасники заходу вважають, що законопроект не відповідає духу статті 39 Конституції України, яка гарантує свободу зібрань, та рішенням Європейського Суду з прав людини щодо свободи зібрань.

Організаторами акції є громадські та молодіжні організації.

Довідка: Підготовлений до другого читання у Верховній Раді законопроект встановлює 4-денний термін повідомлення про зібрання (сьогодні згідно Конституції України конкретний термін не встановлено), що унеможливить у багатьох випадках реагування громадськості на важливі події суспільного значення. Запроваджене у проекті поняття «спонтанне мирне зібрання» визначене настільки нечітко, що сприятиме багатократному повторенню інцидентів, подібних до подій у харківському парку Горького, коли громадські активісти намагались протистояти вирубуванню дерев. Законопроект містить інші обмеження.

______________________________________________
Громадянської мережі ОПОРА