Ми сказали своє «проти»!

Дата: 15.06.2010
 Сьогодні, 15 червня 2010 року, громадські активісти та активні громадяни міста Рівного передали Громадське звернення проти свавілля міліції у канцелярію головному міліціонеру Рівненської області О. Сало.

 

Понад 380 громадян поставили свої підписи під цим зверненням, чим підтримали вимоги зупинити вбивства та катування, що досить часто стали повторюватись у відділках міліції, не замовчувати такі справи і розслідувати їх з максимальною пильністю.
Копію Громадського звернення передаємо в прокуратуру і СБУ в Рівненській області.

 

Нижче зміст Громадського звернення:

Ми, що нижче підписалися, жителі Рівненської області, не віримо в те, що міліція не має відношення до загадкових смертей в її службових приміщеннях. Ми вимагаємо прозорого та справедливого розслідування кожного випадку катувань та принижень у державних структурах. Також, Ми вимагаємо:

1. На найближчій нараді начальників обласних УМВС з Міністром УМВС підняти питання про покарання винних у вбивстві студента, 19-річного Ігоря Індило, в Шевченкоському райвідділі міліції м. Києва.

2. Підняти питання про притягнення до кримінальної відповідальності винуватців побиття людей на акціях солідарності, що відбулися 1 червня 2010 року в Кіровограді та Харкові. В першу чергу, вимагаємо звільнити з посади керівника Ленінського райвідділку міліції м. Кіровоград та начальника Харківського міського УМВС у Харківській області.

3. У разі виявлення фактів порушення прав громадян Вашими підлеглими, – розслідувати та карати винних максимально суворо.

4. У разі надходження до Вашого відомства інформації про можливу причетність до скоєння злочину посадової особи, члена його родини, депутата, бізнесмена чи іншої особи, яка здатна вплинути на хід слідства, – розслідувати справу з особливою ретельністю та максимальною об’єктивністю, брати справу на особистий контроль, постійно інформувати громадськість про хід розслідувань.

 

Про протиправні дії правоохоронних органів, або ж їх без діяльність

можна повідомляти за телефоном:
43 07 18

________________________________________________________________

Прес-центр
Громадянської меражі ОПОРА
067 9131505
063 6179693
0362 430718