ОПОРА почала масштабне спостереження за місцевими виборами

Дата: 14.09.2010

За місцевими виборами пильно слідкуватиме громадськість. В Рівненській області  11-го вересня стартувала кампанія громадського спостереження за виборами до місцевих органів влади. Майже півсотні громадських активістів спостерігатимуть за перебігом виборчої кампанії та днем голосування.

 

 

Протягом наступних п’ятдесяти днів, спостерігачі «ОПОРИ» слідкуватимуть за демократичністю, законністю та прозорістю виборчого процесу в усіх виборчих округах Рівненської області. Спостереження проводитимуть сім довготермінових спостерігачів, а також 42 короткотермінових спостерігачів, які працюватимуть безпосередньо у день виборів.

«Кампанія ОПОРИ – це єдиний проект спостереження за місцевими виборами національного масштабу, –  каже регіональний координатор на Рівненщині Андрій Токарський. – Загалом по Україні до спостереження за місцевими виборами вже залучено близько двохсот спостерігачів і ще 1 500 активістів спостерігатимуть за ходом голосування 31-го жовтня».

Окрім загального процесу спостереження за проведенням виборчої кампанії, активісти «ОПОРИ» аналізуватимуть виборчі програми та обіцянки кандидатів, а згодом інформуватимуть суспільство про їх виконання.

Протягом всієї виборчої кампанії, Громадянська мережа «ОПОРА» буде оперативно інформувати представників ЗМІ про всі виявленні порушення, які зафіксують громадські спостерігачі.

Координатор кампанії громадського спостереження в Рівненській  області:

Андрій Токарський

063 6179693

067 9131505

___________________________________________________________________

Прес-центр

Громадянської мережі «ОПОРА»

тел. 43 07 18