Ігор Лех: „Це тиск зі сторони Батьківщини”

Дата: 07.10.2010
Заступник начальника обласної податкової Ігор Лех звинувачує голову ТВК у виконанні політичного замовлення партії Батьківщина.

 

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

Заступник начальника обласної податкової Ігор Лех відкидає всі звинувачення у  здійсненні тиску на членів ТВК. Чиновник розповів, що інформація, яку поширив Іван Долганський про спроби податківця залякати членів ТВК,  про нецензурні образи та причини відмови йому у реєстрації партії „Нова політика” – суцільна вигадка.

– В ТВК у мене не було ніякого конфлікту абсолютно, – стверджує Ігор Лех. – Коли я прийшов на засідання ТВК, воно вже відбулося без моєї участі. Так, мені усно сказали, що нам відмовили у реєстрації у зв’язку з тим, що я нелегітимний голова. На руки ніяких документів не дали, хоча я просив і по закону так має бути. Нічого я цьому не погрожував, тільки підійшов і запитав. До речі він відповів дуже некоректно.

Заступник начальника обласної податкової також повідомив, що юристи уже підготували скаргу на незаконні дії голови ТВК, який на думку Ігоря Леха, безпідставно відмовив його політичній силі у реєстрації. У підтвердження своїх слів, чиновник продемонстрував представникам ОПОРИ документ з юстиції адресований голові Рівненської обласної Народно-демократичної партії Лех Тетяні Миколаївній.

– Я не можу очолювати дві політичні партії і ніколи дві не очолював у своєму житті, – переконує політик. – Мабуть, перед тим щоб реєструвати „Нову політику” треба було вийти з НДП, що і було зроблено ще в березні цього року. Звичайно є всі відповідні рішення і документи проведено через управління юстиції. Вчора їм надали відповідь, що ці документи на вивчені. А вони поспішили, прийняли таке рішення, абсолютно незаконне і нелегітимне. Я, доречі, їм скаргу написав. Вони її не розглянули і без цієї скарги всі документи були докладені, щоб підтвердити, що я є не голова НДП.

Ігор Лех переконаний, що причиною розповсюдження Іваном Долганським неправдивої інформації про нього та його партію є політичне замовлення, яке виконує голова обласної ТВК.

– Він натиснув на начальника юстиції, на працівників, силою, тиснув, значить, – каже податківець. – Вимагав негайно йому дати документ і при тому, того змісту, що він хотів. Це тиск зі сторони Батьківщини.  Він, як голова комісії, представляє Батьківщину і сьогодні просто боїться, що їхній електорат буде голосувати за Нову політику.

 

Громадянська мережа ОПОРА і надалі слідкуватиме за перебігом виборів 2010 року та інформуватиме громадськість про результати своєї роботи.

Координатор кампанії громадського спостереження в Рівненській  області:

Андрій Токарський

063 6179693

067 9131505

 

Прес-центр

Громадянської мережі «ОПОРА»

тел. 43 07 18