Свавілля у водному продовжується!

Дата: 13.03.2008

Пусті відписки для студентів, мовчання для ОПОРИ та ігнорування депутата, такий результат звернень до пана ректора НУВГП. Щоб пришвидшити процес  отримання інформації «студенти-нелегали»  і ОПОРА звернулися за допомогою до депутата міської ради Віталія Шабуніна.

 

25 лютого 2008 року, разом зі зверненнями студентів і ОПОРИ до канцелярії НУВГП передали й запит від міського депутата з  проханням надати :

1. Офіційно завірену копію документа, де вказано  суму коштів, яку держава витрачає на студента – бюджетника спеціальності «Архітектура будівель та споруд» за відповідний період 2008 та 2009 років.

2. Офіційно завірену копію наказу, де вказано вартість навчання студента НУВГП п’ятого курсу спеціальності «Архітектура будівель та споруд» за відповідний період 2008 та 2009 років.

Станом на 12 березня 2008 року відповіді надано не було, що є  прямим порушенням закону, оскільки, згідно статті 13 Закону України «Про статус депутата місцевих рад» відповідь на депутатське звернення зобов’язані надати в десятиденний строк. Вочевидь, тут на закон адміністрація вузу вирішила не зважати.

По даному факту депутат Шабунін підготував звернення до прокуратури міста Рівне. Оскільки, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» «нагляд за дотриманням законодавства про звернення громадян здійснюється Генеральним прокурором України та підпорядкованими йому прокурорами» (ст.29). Сподіваємося, що тут допоможуть розставити всі крапки над «і».

А, свої крапки над «і» хотіли знайти і студенти. Вони звернулися до пана Гурина з проханням виділити одну з аудиторій в першому корпусі НУВГП для проведення переговорної платформи. В ході якої планувалося спільно знайти шляхи виходу з конфліктної ситуації. До участі планувалося запросити керівництво вузу, представників профспілки, студентської ради, управління освіти. Однак, бюрократична система працює на відмінно. Студенти поцікавились в канцелярії, коли буде відповідь на цей лист – прохання (адже детального, тривалого розгляду він не потребує), у відповідь почули: « … через 10 днів, згідно закону». Така бюрократизація відносин «ректор-студенти» мало сприяє конструктивному вирішенню конфлікту.

Чи вплине ця ситуація на авторитет НУВГП і як адмістрація планує вирішувати ці проблеми, які тільки примножуються – наразі не відомо. Але факт, не компитентності і не логічності дій керівництва, продовжує псувати імідж найбільшому та найстаршому вузу Рівного.

______________________________________________________________________

Прес-центр

РП ГМ ОПОРА

Андрій Токарський

8 063 6179693

8 0362 430718