Провокація у Рівненській міській виборчій комісії?

Дата: 29.10.2010

 

Рівненська міська виборча комісія розглядала можливість достроково вскрити сейфи з бюлетенями.

 

Сьогодні, о 15 годині відбулося екстрене засідання міської виборчої комісії на якому розглядалося питання можливості вскрити сейфи з виборчими бюлетенями.

Голова міської виборчої комісії Лариса Дем’янова розповіла, що до них звернулися майже з 40 дільничних комісій, представники яких повідомили про вимогу одного з штабів вскрити сейфи. Підставою для вскривання сейфів, на думку представників цих штабів, мало б стати те, що на частині бюлетенів не було поставлено номери дільниць. Для розгляду цього питання міська виборча комісія провела позачергове засідання, на якому вирішила не вскривати сейфи, адже відсутність номерів дільниць на бюлетенях не є підтавою для визнання їх недійсними. Варто зазначити, що на засідання комісії прийшла член ТВК від Партії регіонів, яка відстоювала необхідність вскривання сейфів.

Цікаво те, що інформація про недотримання вимог прийому бюлетенів, зі слів Лариси Дем’янової, надійшла до міської виборчої комісії приблизно з 40 ДВК. Раніше ОПОРА повідомляла про те, що майже 35% керівного складу міських дільничних комісій не мають досвіду роботи на виборах. Тоді незалежні спостерігачі наголошували, що некваліфікованість членів ДВК може негативно вплинути на результати виборів та створити умови для фальсифікацій. Не виключено, що сьогоднішня вимога вскривати сейфи з бюлетенями також є спланованою провокацією. Підтвердженням цього може бути той факт, що представники комісій, які не ставили номери дільниць на бюлетенях, повідомили про це не своїх голів, а штаби політичних партій. На думку представників ОПОРИ, вскривання сейфів до дня голосування можна було б використати для того, щоб підкинути необілковані бюлетені та вплинути таким чином на результат голосування.

Координатор кампанії громадського спостереження в Рівненській  області:

Андрій Токарський

063 6179693

067 9131505

 

Прес-центр

Громадянської мережі «ОПОРА»

тел. 43 07 18