Подвійні стандарти у ТВК

Дата: 15.11.2010

Представники ОПОРИ переконані, що члени обасної територіальної виборчої комісії застосовують подвійні стандарти.

Такого висновку незалежні спостерігачі дійшли після сьогоднішнього засідання комісії, на якому члени обласної ВК прийняли рішення по одномандатному мажоритарному виборчому округу №35 (Кузнецовськ). Депутатом обласної ради від цього округу визнали представника Партії регіонів, заступника  гендиректора ВП «РАЕС» Володимира Бондаренко. Нагадаємо, що довгий час комісія відмовлялася розглядати це питання, посилаючись на те, що справа про законність перерахунку голосів перебувала у Львівському суді.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА розцінювали відмову розглядати питання визначення переможця голосування у Кузнецовську, як зумисне затягування часу, адже для прийняття цього рішення членам виборчої комісії не обовяково було чекати рішення суду. Це, до речі, підвердили і самі члени коміії, які, не стали чекати рішення Рівненського суду, до якого паралельно звернулися  представники Батьківщини.  На думку предстаників ОПОРИ, вперта відмова приймати рішння доки справа за позовом Партії регіонів розглядається у суді і такаж вперта позиція негайно визначити переможця голосування, попри те, що позов опонентів ще розглядається, – є яскравим прикладом застосування членами обласної виборчої комісії подвійних стандартів до представників різних політичних сил. Варто зауважити, що рішення по ще одному спірному округу № 22 (села Млинівського району) члени комісії сьогодні не прийняли через те, що справа перебуває у суді.

Громадянської мережі «ОПОРА»
тел. 43 07 18