Партія регіонів вимагає скасувати результати виборів

Дата: 18.11.2010

Представники Партії регіонів звернулися до окружного суду з вимогою скасувати протокол про підсумки голосування у Рівненському районі. Підставою для звернення стало те, що паралельний підрахунок результатів голосування, проведений політичною силою, не збігся із результатами оголошеними РВК.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

16 листопада, в останній день оскарження результатів виборів, районна організація Партії регіонів звернулася з позовною заявою до Рівненського окружного суду з вимогою визнати дії членів РВК некомпетентними, адже вони не прийняли до уваги скарги щодо невідповідності результатів голосування паралельному підрахунку голосів, проведеному Партією регіонів. Згідно цього підрахунку регіонами мали набрати ще 196 голосів. Саме стільки їм не вистачає для того, щоб отримати у районній раді п’ятого депутата. Члени комісії вважають позов безпідставним і переконують, що скарги від представників партії вони не отримували.

Представники ОПОРИ, які  були присутні на судовому засіданні розповіли, що Партія регіонів надала суду копію скарги, завірену юристом РВК. Згідно законодавства, юрист не має права приймати подібні документи, оскільки вони завіряються головою комісії, секретарем чи іншим уповноваженим членом комісії. Ніхто з перерахованих членів комісії скарги від регіоналів не приймав, а тому суд витребував для вияснення ситуації журнал реєстрації, який вчора пред’явила голова комісії. Запис про надходження скарги був вписаний між 21 та 22 рядком, без порядкового номеру, за підписом невідомої особи. Звідки у журналі з’явився цей запис ніхто не знає. Зі слів голови комісії, коли вона, 17 листопада, о 10 ранку прийшла взяти журнал, щоб пред’явити його суду, у приміщенні РВК були представники Партії регіонів.

Спостерігачі ОПОРИ переконані, що запис у журналі сфальсифіковано. Вимогу Партії регіонів скасувати результати голосування у Рівненському районі незалежні спостерігачі розцінюють, як спробу провести через суд до районної ради регіонала Сухляка.

Сьогодні відбудеться чергове судове засідання, на якому мають розглянути протоколи про підсумки голосування селищних виборчих комісіях. Спостерігачі ОПОРИ продовжуватимуть слідкувати за перебігом подій та інформуватиме громадськість.

Координатор кампанії громадського спостереження в Рівненській  області:
Андрій Токарський
063 6179693 begin_of_the_skype_highlighting