«Батьківщина» виключає з своїх рядів непокірних

Дата: 09.08.2012

danilchuk8 серпня бюро Рівненської обласної організації Всеукраїнської об’єднання «Батьківщина» виключило з числа членів партії депутата обласної ради Олександра Данильчука. Про це ОПОРУ повідомив голова обласної організації «Батьківщина», народний депутат України Юрій Прокопчук.

Зі слів Юрія Прокопчука, підставою для виключення є недотримання екс-головою Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком партійної дисципліни в питанні висування кандидатур на парламентські вибори 2012 року. Нагадаємо, що 3 серпня ЦВК зареєструвала Олександра Данильчука самовисуванцем по виборчому округу №156.

До цього, партійний з’їзд об’єднання затвердив кандидатом по даному округу лідера фракції «Батьківщина» у Рівненській обласній раді Миколу Кучерука.

Юрій Прокопчук стверджує, що Олександр Данильчук прийняв особисте рішення балотуватися до Верховної Ради. Оскільки воно суперечить позиції партії, екс-голові Рівненської обласної ради доведеться розраховувати на власні сили і не розраховувати на підтримку «Батьківщини».
Олександр Данильчук своє виключення з партії вважає безпідставним. В коментарі для тижневика Рівне Вечірнє (від 9 серпня №59) він заявив, що міг і не висуватися, якщо б його про це попросили.
«Ніхто мені про виключення з партії не говорив, не зустрічалися зі мною ні голова облорганізації партії, ні заступник Юлії Тимошенко. Лише чутки такі ходять. Причин для виключення з партії не бачу, їх нема. Адже самовисування в народні депутати – це моє конституційне право. Якби мене запросили, сказали, що ми вирішили від об’єднаної опозиції висунути єдиного кандидата Миколу Кучерука, а ви потерпіть, то, можливо, я б прислухався до цього. А так… Хай виключають. Ганьбитися і оскаржувати їхні дії не буду. Просто буду йти на вибори, і ні до якої політичної сили не приєднуватися».

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук