На Рівненщині майже сформовано кінцевий склад ОВК

Дата: 05.09.2012

OVK3 вересня Центральна виборча комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій Рівненської області. Загалом, політичні партії поміняли 27 членів ОВК. Згідно з постановою ЦВК № 737, у виборчому окрузі №152 з центром у Рівному достроково припинили свої повноваження представники п’ятьох політичних сил.

• Хуртамет Аліє Ісмаїлівна, 1960 року народження, представник Політичної партії України “РУСЬ ЄДИНА”. Замінена на Лоєвського Олександра Вікторовича, 1961 року народження.

• Шум Ольга Олександрівна, 1976 року народження, представник Народної Екологічної партії. Замінена на Войтко Ольгу Степанівну, 1956 року народження.

Паламарчук Юлія Юріївна, 1994 року народження, представник Політичної партії “Руська Єдність”. Замінена на Оренбурову Олену Володимирівну, 1964 року народження.

Подустов Федор Іванович, 1954 року народження, представник Всеукраїнської політичної партії “БРАТСТВО”. Замінений на Гонту Вячеслава Володимировича, 1987 року народження.

Луценко Анастасія Олександрівна, 1939 року народження , представник Партії “Руський блок”. Замінена на Волчкова Володимира Миколайовича, 1971 року народження.

Зміни у складі комісій також відбулися у 153, 154, 155 та 156 виборчих округах Рівненської області. За поданням політичних сил, у 153 виборчому окрузі з центром у Рівному поміняли шістьох членів ОВК. Заміни провели політичні партії «Русь Єдина», «Народна екологічна партія», «Руська єдність», «Братство», «Руський блок» та «Союз анархістів України».

У 154 виборчому окрузі з центром у Дубно, своїх представників змінили Ліберальна партія України, «Руська єдність», об’єднання «Єдина родина», партія «Братство», «Руський блок» та Союз анархістів України.

У Дубровиці, яка є центром 155 виборчого округу, свої представників у комісії поміняла партія «Русь Єдина», «Руська єдність», «Єдина родина», «Братство» та «Руський блок».

156 виборчий округ з центром у Сарнах втратив і одночасно отримав нових членів ОВК від партій «Руська єдність», «Братство», «Русь єдина», «Союзу анархістів України» та «Єдиної родини».

Загалом, політичні партії поміняли 27 членів ОВК у всіх комісіях області. Таким чином, можна припустити, що процес формування кінцевого складу комісій на Рівненщині практично завершено. Як і очікувалося, партії – аутсайдери ввели до ОВК від своїх квот лояльних до влади представників. Це доводить той факт, що більшість нових членів комісій у минулому співпрацювали з Партією регіонів чи провладними політичними силами. Також варто відзначити, що жодна із зазначених політичних сил не висувала своїх кандидатів до парламенту від Рівненщини. Спостерігачі ОПОРИ не змогли знайти навіть штабів чи офісів цих партій у Рівному чи районах області.

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук