Конфлікт на агітаційному ґрунті

Дата: 10.09.2012

svoboda 08 09У суботу, 8 вересня на центральній площі Рівного розгорівся конфлікт між мешканкою обласного центру та агітатором Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Сварка відбулася через місце на рекламних стендах, розміщених на майдані Незалежності для оприлюднення агітаційних матеріалів політичних партій.

Зі слів очевидців, в другій половині дня літня жінка почала заклеювати афіші про приїзд Арсенія Яценюка комерційними оголошеннями. До неї підійшов агітатор Всеукраїнського об’єднання «Свободи». Чоловік попросив пані прибрати рекламу, оскільки стенди призначено для політичної реклами. Жінка відмовилася виконати прохання, після чого між присутніми розпочалася сварка. Зі слів очевидців, під час вияснення стосунків агітатор пригрозив жінці «натягнути їй відро на голову». Мешканка Рівного сприйняла погрозу близько до серця і викликала наряд міліції. В результаті до намету «Свободи» на майдані Незалежності прибув наряд патрульних та дільничний міліціонер, який прийняв заяву у потерпілої, зібрав свідчення очевидців та пояснення агітатора. Зі слів правоохоронця, яким чином реагувати на звернення жінки вирішуватиметься після. Однак, не виключено, що агітатора притягнуть до відповідальності.

Нагадаємо, що згідно Закону «Про вибори народних депутатів України», органи місцевого самоврядування повинні забезпечити умови для здійснення агітації учасниками виборчого процесу. З цією метою влада Рівного розмістила у центрі міста інформаційні стенди. Однак, зі слів представників штабів політичних партій, місць для розклеювання агітаційних матеріалів не вистачає. Також зазначимо, що аналіз виконання вимог законодавства у районах області показав, що у більшості міст спеціально відведені місця для агітації відсутні.

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук
Координатор виборчих програм ОПОРИ у Рівненській області
096 918 74 08