На Рівненщині під час зустрічі з кандидатом напали на спостерігача ОПОРИ

Дата: 12.09.2012

sorokaСпостерігача ОПОРИ силою виштовхали з приміщення де виступав кандидат в народні депутати, екс-губернатор Рівненщини, а сьогодні виконуючий обов’язки ректора Національного університету водного господарства Микола Сорока.

12 вересня у селі Кисоричі Рокитнівського району відбулася зустріч обласного депутата, кандидата у народні депутати по 155 виборчому округу Миколи Сороки із виборцями. Зі слів спостерігача ОПОРИ Юрія Мочаєва, який перебував на зустрічі у якості кореспондента, переважна більшість присутніх представлялися працівниками освіти та сфери охорони здоров’я.

О 15 годині до Будинку культури, де відбувався захід, приїхав екс-губернатор, а сьогодні мажоритарний кандидат у депутати від Партії регіонів Микола Сорока. Одразу після початку виступу кандидата до спостерігача підійшов невідомий чоловік, який почав вимагати припинити зйомку на камеру та покинути приміщення. Отримавши відмову, він закрив об’єктив рукою та силою виштовхав спостерігача з приміщення. В коридорі невідомий пригрозив члену ОПОРИ, що якщо він не припинить знімати, то залишиться без фотоапарату та здоров’я. 

Отримавши інформацію про перешкоджання професійній діяльності, представники ОПОРИ звернулися до правоохоронних органів з проханням надіслати до місця події оперативників. Варто зазначити, що процедура прийняття повідомлення зайняло у правоохоронців більше часу ніж знадобилося працівникам міліції, щоб приїхати до Будинку культури. На місці правоохоронці прийняли у спостерігача заяву про перешкоджання професійній діяльності журналіста. Наразі міліція з’ясовує деталі інциденту. Фото та відео зйомка описаних подій будуть оприлюднені після повернення спостерігача з району.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408