Доповідна: «Куратор від Регіонів зняв голову ДВК»

Дата: 02.10.2012

dopovidna kurator znav gol dvkУ 152 виборчому окрузі голову дільничної комісії від Молодіжної партії України усунув від виконання обов’язків куратор від Партії регіонів. Про це йдеться у доповідній записці заступника голови виборчої дільниці №560957 Михайла Семенова.

Член ДВК повідомив окружну виборчу комісію, що перше засідання не відбулося через відсутність більшості представників. З 24 членів комісії на зустріч 29 вересня прийшло лише четверо. В тому числі не з’явився і голова дільничної комісії Ігор Данилюк. Зі слів пана Семенова, в телефонній розмові голова комісії, який зібрав збори, повідомив, що з нього зняли обов’язки керівника ДВК. На питання, хто саме прийняв рішення про усунення, Ігор Данилюк відповів, що це зробив його куратор з «Партії регіонів» і назвав телефонний номер цієї особи. Варто зазначити, що голова комісії отримав цю посаду від квоти Молодіжної партії України.

Викладена у доповідній записці інформація вказує на можливість порушення виборчого законодавства у частині припинення повноважень члена дільничної комісії. Статтею 37 закону «Про вибори народних депутатів України» передбачено ряд підстав для дострокового припинення повноважень члена ДВК, однак, жодна з них не передбачає звільнення голови комісії від виконання обов’язків на підставі рішення куратора від певної політичної сили. Крім цього, якщо викладена у доповідній інформація відповідає дійсності, можна говорити про факт фальсифікації та використання «брудних» виборчих технологій для отримання більшості у комісіях за допомогою партій-маріонеток.

Намагаючись більш детально розібратися у ситуації, спостерігачі ОПОРИ зателефонували за номер, вказаним у доповідній записці пана Семенова. Трубку підняла жінка, яка спочатку заявила, що вона пана Данилюка не знімала, а коли зрозуміла, що спостерігачам невідомо з ким вони спілкуються, відмовилася називатися. На питання чи знайома вона із Ігорем Данилюком, пані відповіла, що вона не зобов’язана відповідати. Деталі діяльності ДВК №560957 з’ясовуються.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408