Абітурієнт одночасно подав документи на 15 спеціальностей!

Дата: 04.08.2008
 Абітурієнт одночасно подав документи на 15 спеціальностей – це було зафіксовано в НУВГП, а РДГУ відзначився довжелезними чергами, що спричинені можливістю абітурієнтів подавати документи на безліч спеціальностей одночасно. В обробці та прийомі документів працівникам відбіркових комісій НУВГП допомагала спеціально розроблена комп’ютерна програма. «Ми теж розробляли таку програму, але вона «злетіла», у зв’язку з чим довелось обробляти документи вручну» – зазначив ректор РДГУ Р.М. Постоловський на засіданні приймальної комісії.
20% інформації, пов’язаної зі вступом, абітурієнти дізналися зі ЗМІ – такою особливістю відзначилась цьогорічна вступна компанія в м. Рівне.

Такі данні були отримані в результаті екзит-полу, що здійснювався дванадцятьма громадськими організаціями – членами Коаліції громадських організацій по загальнонаціональному громадському спостереженню за вступною кампанією 2008 року. В Рівному представником коаліції є РПГМ ОПОРА. Опитування проводилося в 30 вищих навчальних закладах України ІІІ-ІV рівня акредитації державної форми власності, розташованих у 14 регіонах України.
Опитування відбувалося шляхом індивідуального інтерв’ю (face-to-face) із заповненням анкети єдиного зразка на виході з приміщення приймальної комісії. В рамках дослідження було опитано 7 001 особу (49% чоловіків та 51% жінок), з розрахунку по 250 осіб в одному вищому навчальному закладі.
Запитання анкети були поділені на чотири умовні блоки. Перший блок запитань стосувався процедури прийняття документів до ВНЗ. Другий блок запитань анкети стосувався повноти надходження інформації від працівника приймальної комісії до абітурієнта про подальші дії, пов’язані зі вступом. Третій блок запитань був пов’язаний із визначенням важливості сертифіката ЗНО при вступі. Четвертий – для  визначенням території розповсюдження впливу аналізованого ВНЗ. В анкетах був також присутній гендерний маркер.

Екзит-пол проводився з 01 липня по 15 (22) липня 2008 року. У НУВГП, що має статус національного – до 15 липня; в РДГУ – до 22 липня.

 

Повну інформацію за результатами екзіт-полу можна завантажити тут:

екзіт-пол РДГУ

екзіт-пол НУВГП

екзіт-пол Всеукраїнський

 

 


Координатор моніторингового проекту
в Рівненській області
Сергій Терентьєв
8093 905-82-22
8067 363-87-72

______________ ___________________________________________________________
Прес-центр
Громадянської мережі ОПОРА
8 0362 430718