Партія регіонів не змогла закрити найпопулярніший тижневик Рівненщини

Дата: 05.10.2012

ROASРівненський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити позов Партії регіонів щодо заборони випуску газети «Рівне вечірнє».

Підставою для судового позову стала публікація у популярному обласному тижневику статті під назвою «Суд – прислуга Партії регіонів». Представники штабу провладної політичної сили вважають, що даний матеріал має на меті сформувати негативний імідж Партії регіонів, а також містить завідомо неправдиві та наклепницькі дані про політичну силу.

Редакція газети «Рівне вечірнє» відмовилася визнавати позов. Представник видання повідомив, що стаття «Суд – прислуга Партії регіонів» опублікована як передвиборча агітація партії УДАР. Матеріал був належним оплачений з виборчого фонду замовника і не містив недостовірних даних, а лише відображав критичні судження, зумовлені обставинами інших адміністративних справ.

Розглянувши доводи сторін, суд вирішив відмовити Партії регіонів у задоволені позову і не задовольнив прохання заборони випуск газети до кінця виборчого процесу. Підставою для такого рішення стало те, що представник провладної політичної сили не зміг надати доказів порушення Закону України «Про вибори народних депутатів».

Обласний тижневик «Рівне вечірнє» є одним із найпопулярніших друкованих засобів масової інформації Рівненщини. Тираж газети – 25 тисяч примірників. За результатами спостереження ОПОРИ, газета є політично незаангажованою та співпрацює з усіма політичними силами на комерційній основі.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук