Прихильники Партії регіонів захопили комунальне приміщення

Дата: 08.10.2012

dubrovyca trudovyj arhivУ Дубровиці прихильники Партії регіонів незаконно захопили комунальне приміщення в якому знаходиться трудовий архів та організували там роботу підпільного штабу провладної політичної сили. Міська влада на рейдерське захоплення комунальної власності не відреагувала.

У жовтні до ОПОРИ звернувся секретар Дубровицької міської ради Віталій Андрусенко. Посадовець повідомив, що невідомі особи захопили комунальне приміщення і розмістили там символіку та агітаційні матеріали Партії регіонів. Перевіряючи отриману інформацію, спостерігач ОПОРИ встановив, що прихильники Партії регіонів самовільно влаштували штаб у будівлі де знаходиться трудовий архів Дубровицького району.

У комунальному приміщенні спостерігач зафіксував наявність прапорів Партії регіонів, оргтехніки та агітаційних матеріалів. Один з присутніх молодиків повідомив, що це штаб провладної політичної сили. Однак, показати договір оренди чи інший документ, який засвідчує право на використання даного приміщення, хлопець не зміг. Він зателефонував до керівника штабу Партії регіонів Віталія Ващишина, який зустрівся зі спостерігачем у офісі на вулиці Миру, 1. Представник провладної політичної сили повідомив, що його партія немає відношення до діяльності, яка відбувається у будівлі трудового архіву. На питання, чому молодики назвали його своїм керівником і звідки у комунальній будівлі агітація, пан Ващишин розповів, що знає цих хлопців, оскільки вони є прихильниками Партії регіонів. Він підтвердив, що надав їм партійні прапори, однак, спростував інформацію, що в будівлі архіву функціонує ще один штаб.

dubrovyca trudovyj arhiv shtab PR

Директор підприємства “Будинкоуправління”, на балансі якого перебуває приміщення трудового архіву, Сергій Столярець запевнив спостерігачів, що дозволу на використання комунальної власності під штаб Партії регіонів його структура не надавала.

– Ні до мене, ні до міської ради ніхто не звертався, що там хтось щось розмістив, – розповідає посадовець. – Ми здаємо під трудовий архів дві кімнати. Решта приміщень пустували і їх захопили без дозволу. Про це нікого не повідомляли, про оренду мова теж не велася.

Зі слів Сергія Столярця, він особисто звертався до керівника штабу Партії регіонів з вимогою заключити договір оренди приміщення. Не дочекавшись відповіді, він звернувся до міської ради, яка є фактичним власником нерухомості, однак, міські чиновники не стали повідомляти правоохоронців про факт захоплення комунального приміщення.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408