На Рівненщині кандидатів звинуватили у торгівлі людьми

Дата: 10.10.2012

chornuha Koroluk KostuchkoУ 154 виборчому окрузі Рівненської області компрометуючу інформацію на трьох кандидатів вмістили у одну листівку, яку підписали Громадською ініціативою «Чесно».

У ніч з шостого на сьоме жовтня невідомі особи поширили у 154 виборчому окрузі з центром у Дубно листівки з компрометуючим матеріалом на трьох кандидатів у народні депутати Валентина Королюка, Сергія Костючко та Василя Тимощука. Зі слів очевидців, агітаційні матеріали розкидалися безпосередньо на вулицях та тротуарах населених пунктів округу із вікон автомобілів.

З однієї сторони листівки опубліковано інформацію про те, що власник Рівненського нічного клубу, мажоритарний кандидат у депутати від об’єднаної опозиції Валентин Королюк причетний до торгівлі людьми. Політика звинуватили у тому, що він відправляє у сексуальне рабство до борделів Європи українських жінок. Посібником пана Королюка автори листівки назвали самовисуванця Сергія Костючко. Він, начебто, є колишнім агентом КДБ і здійснює прикриття незаконної діяльності з торгівлі людьми.

На зворотній стороні листівки, у матеріалі під назвою «Одного поля будяки», Валентина Королюка, Сергія Костючко та голову Здолбунівської райради, мажоритарного кандидата від партії УДАР Василя Тимощука обізвали «ставлениками промосковських сил», які йдуть до влади у 154 окрузі за вказівкою з Кремля.  Агітаційні матеріали не містять вихідних даних про тираж та відповідальну за друк особу. Внизу листівки розміщено логотип Громадської ініціативи «Чесно». Представники цього об’єднання на Рівненщині Віталій Примак запевнив, що «Чесно» не має відношення до дискредитації кандидатів 154 округу.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408