Грузія. Хто наступний?

Дата: 13.08.2008

 14 серпня о 17.00 на майдані Незалежності розпочнеться  громадська акція солідарності рівнян з грузинським народом.

Активісти молодіжних громадських організацій «Клуб Української Елітарної Молоді»,  «Фундації Регіональних Ініціатив», мистецької формації «МЕТР»,  «Батьківщини молодої» та Громадянської мережі ОПОРА  організовують дійство, щоб  привернути увагу рівнян до безпрецедентних подій, що відбуваються у Грузії та виказати свою підтримку грузинському народові.

 

У ході заходу планується розміщення інформаційних матеріалів про причини та перебіг військової агресії Росії щодо Грузії, виголошення звернення до української влади, громадян, а також міжнародної спільноти, постановка театральної інсталяції.
З настанням темряви планується засвітити свічки у вигляді грузинського прапора, на знак жалоби за загиблими. Закликаємо усіх рівнян приєднатися!

 

Заява молодіжних та громадських організацій міста Рівне


Ми, активісти молодіжних та громадських організацій міста Рівне, глибоко стурбовані подіями, що відбуваються в незалежній державі Грузія.
Використання регулярних російських військ: 58 танкової армії, Чорноморського флоту РФ, авіації; бомбардування мирних об’єктів в містах Горі, Зугдіді, Поті, Візіані, Болнісі (що зовсім неподалік від Тбілісі!) свідчить про те, що російські «миротворці» – міф, а дії росіян – ніщо інше як напад на незалежну державу і оголошення війни.
Вважаємо, що будь-яка суверенна держава сама повинна вирішувати внутрішньополітичні питання, без будь-якого втручання ззовні, особливо збройного. Не повинні бути виключенням Росія чи Грузія. Росія використовує політику подвійних стандартів – згадаймо хоча б їх «миротворчі» дії в Чечні. Росія ігнорує міжнародні норми і практики вирішення політичних проблем, розуміє тільки силу.

Ми не впевнені, що Грузія стане останньою жертвою Російської федерації. Зважаючи на заяви деяких російських політиків спадає на думку, що наступною ціллю кривавих «миротворців» може стати Україна.
Переконані, що якщо світове співтовариство не займе принципову позицію щодо відсічі агресору, це спонукає російську воєнщину до окупації також й інших держав, які входили колись до складу СРСР.

Наша позиція полягає в наступному:

1) ми закликаємо Президента Російської Федерації Дмитра Медведева надати наказ про виведення російських військових підрозділів з території суверенної Грузії;

2) ми закликаємо Українську владу ініціювати початок переговорів щодо дострокового виведення за межі території України флоту, який став інструментом агресії проти дружньої нам незалежної держави;

3) ми закликаємо рівнян оголосити бойкот російським товарам, відмовитись від послуг російських компаній до моменту повного виведення російських «миротворців» з території Грузії.

Війна Росії проти Грузії, відкрита чи прихована, збройна, економічна чи інформаційна має бути припинена!!!
Ми висловлюємо свою солідарність та підтримку громадянам Грузії. Співчуваємо родинам загиблих у цій безглуздій війні. Закликаємо громадськість міста Рівне не залишатись осторонь чужого горя, долучитись до нашої заяви і підтримати прагнення грузин до свободи та облаштування власної суверенної держави.

 

Фундація Регіональних Ініціатив, Клуб Української Елітарної Молоді, Батьківщина Молода, Мистецька фундація МЕТР, Громадянська мережа ОПОРА