Безграмотні провокатори погрожують знищенням української культури

Дата: 11.10.2012

kostop assimУ ніч з шостого на сьоме жовтня невідомі особи розписали дороги, паркани, стіни будинків та гаражів районного центру Рівненської області погрозами від «Партії регіонів».


Провокація відбулася у районному центрі 156 виборчого округу, місті Костополі. Невідомі особи червоною фарбою написали у громадських місцях заклики до українського народу з вимогою здаватися та попередженням про знищення національної культури. У всіх повідомленнях, написаних російською мовою, вказано, що після виборів відбудеться «асиміляція населення».

Kosto assim

Kosto assim1

Kosto assim2

Варто відзначити, що рівень правопису авторів даного тексту відверто нижче середнього. У всіх без виключення випадках, провокатори невірно написали слово «асимилируем», яке, згідно російського правопису пишеться з двома «с», – «ассимилируем». Таким чином, дискредитація провладної партії погрозами поглинути українську культуру в райцентрі перетворилася на тему для жартів. Цікаво, що міська влада, яка відповідає за благоустрій територій, ніяким чином на провокацію не відреагувала. Ні органи самоврядування, ні комунальні служби, ні представники Партії регіонів не роблять нічого щоб стерти неграмотний напис з будівель та вулиць міста.

Зі слів місцевих мешканців, на попередніх виборах, окремі кандидати також використовували політичне «графіті» у своїх передвиборчих цілях. Провокативні, а часом і безглузді написи зберігалися на стінах будинків та вулицях райцентру доки самі мешканці чи дощ їх не змивали. Схоже, така ж доля чекає і на слова «украинци здавайтесь, мы вас купим, победим и асимилируем! п. регионы»

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 918 74 08