Об’єднана опозиція: «Зять Ющенка без дозволу використав нашу символіку»

Дата: 12.10.2012

hahlev 250x200У 153 виборчому окрузі Рівненської області з’явилися біл-борди мажоритарного кандидата Олексія Хахльова та логотипами опозиційних політичних сил. Представники партій стверджують, що вони не підтримують цього кандидата і дозволу на використання символіки йому не давали.

На Рівненщині мажоритарний кандидат по 153 виборчому округу Олексій Хахльов використав на своїх агітаційних матеріалах символіку опозиційних партій. У межах округу з’явилися біл-борди, на яких кандидат закликає голосувати «ЗА!». Щоправда, з далека чи під час руху автомобіля, складається враження, що реклама переконує віддати свій голос  Олексію Хахльову. Слова «ГОЛОСУЙ», виділені червоним кольором слово «ЗА!» та ім’я кандидата «Олексій ХАХЛЬОВ» написані прописом, жирним шрифтом і одразу кидаються в очі. Добре видно і логотипи політичних партій «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода». Значно меншим шрифтом, під словом «ЗА!», у дужках із позначкою «*» написано «голосувати можна тільки за одну з партій».

hahlov big bord

Представники опозиційних політичних партій негативно оцінили біл-борди Олексія Хахльова. Вони запевнили, що не підтримують цього кандидата і дозволу на використання партійної символіки йому ніхто не давав.

– На мою думку, ці біл-борди є обманом виборців, – коментує ситуацію керівник Рівненського обласного штабу Об’єднаної опозиції Вадим Сидорчук. –  Олексій Хахльов немає ніякого відношення до об’єднаної опозиції. Використання нашої символіки інакше ніж провокацією не назвеш. Здобувати голоси виборців обманом дуже низький вчинок.  Наш штаб вже давно попереджали, що такі біл-борди можуть з’явитися, але ми до кінця не вірили, що зять Президента Ющенка так низько впаде. Тепер ми всерйоз розглядаємо іншу інформацію, згідно якої за тиждень до виборів пан Хахльов збирається розповсюдити провокаційні листівки про те, що наш кандидат Юрій Вознюк зняв свою кандидатуру на його користь. Інформацію про підкуп зятем екс-президента виборців ми теж, на всякий випадок, перевіримо. Від цієї людини можна чекати будь-чого.

– Ми не давали Олексію Хахльову дозволу на використання логотипу партії «УДАР», – каже керівник обласної організації цієї політичної сили Віталій Чугунніков. – Я розберуся з ситуацією, бо ще не бачив на власні очі ці біл-борди. Після цього, у понеділок будемо вирішувати, що з цим товаришем робити.

– Він не є кандидатом від Об’єднаної опозиції і, очевидно, що ми не дозволяли йому використовувати наш логотип, – каже керівник обласної організації ВО «Свобода» Олег Осуховський. – Це незаконне використання символіки і наші юристи будуть з цим розбиратися.

У штабі кандидата Олексія Хахльова текст спірних біл-бордів пояснили бажанням кандидата не допустити перемогу кандидатів від Партії регіонів.

– Я від початку виборчої компанії закликаю всі опозиційні сили об’єднатись, щоб не допустити до перемоги кандидатів від Партії регіонів. Як опозиційний кандидат і громадянин України маю право агітувати за ту чи іншу політичну силу. Тому я й закликаю виборців голосувати за опозиційні партії. Я говорю прямо: “Голосуйте за “Батьківщину”, УДАР та “Свободу”. Тут справа не в тому чий партійний прапор вищий і кращий, тут важливіше майбутнє України. І це моя позиція, – каже Олексій Хахльов.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408