«В Януковича два ока…» – поетична чорнуха на Рівненщині

Дата: 15.10.2012

v janyka 2 okaДопоки кандидат від Партії регіонів роздає церковні календарі, невідомі особи складають образливі віршики на політичних конкурентів.

Напередодні 14 жовтня, невідомі особи обклеїли стовпи та дошки оголошень районного центру Дубровиця, що на Рівненщині, віршами про зв’язок між Януковичем та двома мажоритарними кандидатами 155 виборчого округу. У римованому посланні говориться, що «В Януковича два ока – це Яніцький і Сорока. Люди кажуть, так воно і є. Ворон ворона у око не клює». Мова йде про юриста, самовисуванця Василя Яніцького та екс-губенатора, кандидата від Партії регіонів Миколу Сороку. Агітація не містить жодних вихідних даних, що є прямим порушенням виборчого законодавства.

Крім цього, провокатори використали у своїх цілях офіційні агітаційні матеріали мажоритарного кандидата Василя Яніцького. До плакатів з текстом «Хочеш змін – обирай нових. Василь Яніцький» невідомі доклеїли слова «злодіїв» та «бандитів». У підсумку, агітація за кандидата перетворилася у анти агітацію наступного змісту «Хочеш змін – обирай нових злодіїв. Василь Яніцький».

Не обійшлося без порушень з боку кандидата від Партії регіонів Миколи Сороки. Під час урочистостей з нагоди свята Покрови, із наметів провладної політичної сили розповсюджувалися церковні календарі на 2013 рік, видані за підтримки кандидата. Додатком до календарів роздавалися листівки з інформацією про здобутки влади за останні роки. Агітаційні матеріали не містять всіх вихідних даних, що є підставою для визнання факту порушення виборчого законодавства. Варто зазначити, що під час урочистостей перед мешканцями Дубровиці виступив протоієрей Федір Деркач. Благочинний закликав громадян активніше розбирати календарі у наметах Партії регіонів.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408